Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Roebelcrisis geselt voetbal: clubs en bond bijna failliet, dure spelers weg'

Laatste update:

De bond kampt met een begrotingstekort van 5,5 miljoen euro en onder anderen Fabio Capello moet nog worden uitbetaald. De bondscoach heeft sinds juni geen cent meer ontvangen, maar minister Vitaly Mutko liet onlangs weten dat de coach deze maand nog bijna 3,2 miljoen euro op zijn bankrekening gestort krijgt. Echter: door de val van de roebel is het achterstallige salaris van de Italiaan volgens Sport-Express in een mum van tijd verdubbeld en moet de RFU Capello dus nog veel meer uitkeren.

"Het financiële plaatje van de RFU baart mij zorgen. Er is gewoonweg geen intern toezicht op de financiële handel en wandel van de bond", zegt Stepashin in Sovsport. "Door de roebelcrisis ziet de markt er straks ook heel anders uit en dan moeten we op zoek naar andere inkomstenbronnen. We kunnen bijvoorbeeld slimmer adverteren bij wedstrijden die live op televisie worden uitgezonden." Niet alleen de bond, maar ook de clubs zitten met de handen in het haar. FK Rostov, Amkar Perm en Torpedo Moskou dreigen de Premjer Liga door financiële problemen zelfs te moeten verlaten.

Rostov kampt bijvoorbeeld met een schuld van dik 4,3 miljoen euro. "Het is inderdaad mogelijk dat deze clubs na de winterstop niet meer deelnemen aan de Premjer Liga", erkent Sergei Pryadkin, voorzitter van het Russische competitiebestuur, in het weekblad Futbol. De roebelcrisis heeft ook zijn weerslag op de topclubs van het land. Die zitten namelijk met de vette contracten van buitenlandse spelers in hun maag. Die spelers worden immers doorgaans uitbetaald in euro's of dollars en niet in roebels.

Voetballers als Hulk, Ezequiel Garay, Axel Witsel, Javi García en Danny, die volgens Sports in totaal 23,9 miljoen euro op jaarbasis opstrijken, mogen volgens Fontanka tegen een relatief lage transfersom uitzien naar een nieuwe club. Ook Boris Rotenberg van Dynamo Moskou erkent de problemen: "Het is een moeilijke situatie. Als we de grootverdieners niet meer kunnen betalen, moeten we ons volledig focussen op de jeugd." Mathieu Valbuena en Kevin Kuranyi verdienen het meest bij Dynamo. Zenit is overigens de tegenstander van PSV in de zestiende finale van de Europa League.

7+4-regel
De Russische voetbalbond heeft tevens besloten om de 7+4-regel, waarbij clubs worden verplicht om ten minste vier Russen op te stellen, helemaal af te schaffen. Clubs mogen onder de nieuwe regels niet meer dan tien buitenlanders in de selectie opnemen en er moeten sowieso vijftien spelers met een Russisch paspoort in de eerste selectie zitten. Dat heeft de RFU in samenspraak met alle clubs besloten. Die nieuwe regels gaan per volgend seizoen in.

Meer nieuws

Hevige speculaties bij RTV Oost: 'Gevoel zegt dat hij vertrekt bij FC Twente'
2
'Inter Miami treedt in onderhandeling en wil 'Lionel Messi-bolwerk' uitbreiden'
0
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
5
Live meepraten in de Europa League: Olympique Marseille - Atalanta
2
Live meepraten in de Europa League: AS Roma - Bayer Leverkusen
6
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
21

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties