Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Roma bezorgt Leverkusen frustrerende avond en bereikt opnieuw Europese finale

Laatste update:

Roma-trainer Mourinho koos ervoor om afgelopen zondag tegen Bologna (0-0) veel spelers rust te geven. Tegen Leverkusen trad Roma echter weer aan met dezelfde elf namen als in het heenduel met Leverkusen. Rick Karsdorp en Georginio Wijnaldum moesten het daardoor opnieuw doen met een reserverol. Leverkusen begon met drie andere spelers ten opzichte van het heenduel: Odilon Kossounou, Robert Andrich (beide geblesseerd) en Adam Hložek (bank) ontbraken, waardoor Kerem Demirbay, Mitchel Bakker en Sardar Azmoun in de basis stonden. Ook Nederlander Jeremie Frimpong mocht het weer vanaf minuut één laten zien.

Leverkusen was de betere in de eerste helft, en kreeg de grootste kansen op de openingstreffer. De ploeg van Xabi Alonso kwam echter nauwelijks door de Romeinse defensie heen en poogde daarom vooral met afstandsschoten de ban te breken. Een doelpunt leverde dat niet op, want de pogingen van Demirbay en Azmoun werden gekeerd door Roma-goalie Rui Patrício. Het dichtst bij de 1-0 was de thuisploeg echter via Moussa Diaby, die de bal na een counter hard op de lat schoot. Het enige speldenprikje van Roma kwam van Lorenzo Pellegrini, die al vroeg in het duel ruim naast schoot.

Ook na de rust, met Wijnaldum inmiddels binnen te lijnen, was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Roma. Patrício kon opnieuw redding brengen op een schot van Demirbay, waarna Gianluca Mancini met een uitstekende ingreep kon voorkomen dat Azmoun de rebound benutte. Diezelfde Iraniër kwam even later net niet bij een voorzet van Diaby, maar kreeg tien minuten voor tijd de grootste kans. Zijn schot ging echter rakelings naast. Ook in de slotfase hield Roma stand, waardoor de tweede Europese finale op rij (na de Conference League vorig jaar) een feit is voor de Italianen.

Europa League
Bayer Leverkusen
0 - 0
AS Roma

Meer nieuws

SC Heerenveen meldt zich bij PSV voor 21-jarige middenvelder
0
Kaj Sierhuis ziet nachtmerrie uitkomen: opnieuw een zware knieblessure
4
Live meepraten in de Croky Cup: Union Sint-Gillis - Royal Antwerp FC
8
Toptalent Barcelona beloond na doorbraakseizoen: nieuw contract met megaclausule
16
'Arsenal gecharmeerd van Hato en Ramaj; keeper krijgt verrassende concurrentie'
58
'Op dat gebied zijn wij momenteel koploper, boven PSV en Ajax'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties