Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ron Jans maakt zich boos en beent op arbitrage af: 'Echt weer het Kuip-effect!'

Laatste update:

FC Utrecht kwam zondag knap met 0-2 voor in De Kuip, maar gaf het helemaal uit handen. Na ruim een uur stond het weer gelijk en bij het eindsignaal van Lindhout prijkte er een 4-2 stand op het scorebord.

Dat had wellicht verschild als de arbiter anders had gefloten. Jans maakte zich geregeld boos langs de lijn, onder meer vlak voor rust, toen hij vierde official Clay Ruperti vermanend toesprak.

De 65-jarige oefenmeester sprak van een 'Kuip-effect', iets wat hij al jaren aantreft als hij afreist naar Rotterdam-Zuid. "Ik kom hier al zo lang, ook als speler, en het is ook uit bij Ajax zo en bij PSV. Scheidsrechters zijn mensen en die worden ook beïnvloed door situaties. Dat is altijd al zo en moet ook zo blijven", zegt Jans na afloop tegen de NOS.

Volgens Jans valt er maar één ding tegen het effect te doen: zelf een topclub worden. "Dat zijn wij nog niet en dat heeft deze wedstrijd niet beslist, maar het is wel een feit en dat vind ik al jaren."

Rood voor Hartman?


Over het moment voorafgaand aan de 0-2 was de oefenmeester iets genuanceerder. Sommigen schreeuwden om rood voor Quilindschy Hartman, maar Jans dacht dat Lindhout de regels goed toepaste. "Volgens mij is het bij een strafschop zo dat als je vasthoudt, het eerder rood is, en als je iemand tackelt het eerder geel is."

Het reglement schrijft voor dat de intentie doorslaggevend is. Bij een poging om de bal te spelen is een gele kaart het devies; is de intentie er niet, moet de rode kaart worden getrokken. Hartman kwam eraf met geel. De linksback moest daarna direct het veld verlaten, daar hij zwaar geblesseerd raakte bij zijn tackle.

Meer nieuws

Live meepraten in de Eredivisie: Ajax - Excelsior
1
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Sheffield United
0
Live meepraten in de Premier League: Everton - Liverpool
0
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
7
Van 't Schip heeft geen plek voor Van den Boomen in basis Ajax
10
Een wedstrijd in LaLiga bijwonen? Tickets al beschikbaar vanaf 40,- euro!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties