Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ron Jans neemt afstand na 'gebruik van N-woord' in de kleedkamer

Laatste update:

Donderdag ontving het bestuur van de Major League Soccer een klacht vanuit de MLSPA, de vakbond voor spelers uit de MLS. Voorzitter Jeff Berding van FC Cincinnati zou vervolgens aan Jans hebben gevraagd wat er precies is gebeurd. De ex-trainer van onder meer FC Groningen, sc Heerenveen en PEC Zwolle beweert dat hij het N-woord gebruikte tijdens het meezingen van een nummer in de kleedkamer. Een speler nam Jans vervolgens opzij om duidelijk te maken dat het gebruik van dat woord ongepast is.

De MLSPA heeft het in een statement over 'extreem ongepaste opmerkingen' van Jans. Cincinnati, waar ook Maikel van der Werff en Jürgen Locadia spelen en Gerard Nijkamp de technisch directeur is, laat in een statement weten dat het inclusiviteit hoog in het vaandel heeft staan. "Toen de clubleiding te horen kreeg over deze aantijging, waren we erg verbaasd. Ron heeft namelijk altijd getracht een cultuur te creëren waarin we om elkaar geven en toegewijd zijn aan elkaar."

Wel wil de club tot de bodem komen en spelers de ruimte bieden om hun verhaal te doen, waardoor Jans voorlopig afstand neemt. Volgens The Cincinnati Enquirer is er ook een andere klacht over Jans, die zich in oktober voorafgaand aan een wedstrijd tegen D.C. United 'ongepaste opmerkingen' zou hebben gemaakt over het slavernijverleden. Jans had in Washington D.C. slavernijmonumenten bezocht en zou uitspraken hebben gedaan om het team aan te sporen om tegenslagen te overwinnen, maar die speech viel intern niet goed. Cincinnati begint op 1 maart aan het nieuwe seizoen in de MLS.

Meer nieuws

Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
14
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties