Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald de Boer en David Beckham worden gefileerd: 'Een grote, grote fout'

Laatste update:

Dat het toernooi in Qatar gehouden zal worden, is al sinds de toewijzing in december 2010 controversieel. Zo bracht mensenrechtenorganisatie Amnesty International naar buiten dat veel gastarbeiders in Qatar met hoge schulden zitten, omdat ze leningen tegen een hoge rente moesten afsluiten om de wervingskosten te kunnen betalen. Daarnaast komt het vaak voor dat ze ander werk krijgen dan is afgesproken, tegen een lager salaris dan was beloofd. Amnesty International noemt het 'moderne slavernij'. Cantona is eenzelfde mening toegedaan en laakt oud-ploeggenoot Beckham, die betaald ambassadeur van het toernooi is. "Ik zou dat zeker niet gedaan hebben. Ik zou juist het tegenovergestelde doen. In januari 2022 zei ik dat ook al."

Naast Beckham zijn ook onder meer Samuel Eto'o, Xavi, Cafú en Ronald de Boer ambassadeurs van het wereldkampioenschap. Laatstgenoemde kreeg in Nederland veel kritiek te verduren, nadat hij stelde dat de sterftecijfers in het land uit zijn verband zijn gerukt. King Eric stelt dat het mogelijk is dat zij 'niet weten wat daar gebeurd is'. "Of, als ze het wel wisten, hebben ze naar mijn mening een fout gemaakt. Ik denk dat ze een grote fout hebben gemaakt. Een grote, grote fout." Cantona stelt dat hij in plaats van het kijken naar het WK, misschien wel met zijn motor gaat rondrijden in Zuid-Amerika of dat hij tijd gaat spenderen met jonge kinderen in armere gebieden om met met ze te voetballen.

Cantona, die tussen 1992 en 1997 181 keer in actie kwam voor Manchester United, vindt niet dat spelers iets te verwijten valt. "Als er een speler is die zegt: 'Ik boycot het WK', kun je 'bravo' zeggen. Maar je kan een twintigjarige speler, die een carrière van tien jaar heeft, niet veroordelen. Zij leven in een wereld die 24 uur per dag is omgeven door voetbalmensen." Wel spreekt hij zich met een felle stem uit tegen de personen met de 'echte macht', zoals Cantona ze noemt. "Spreek over de bonden, spreek over de politici. Zij die de macht hebben om te zeggen: 'Nee, we gaan niet naar het WK'. We kunnen niet teleurgesteld zijn in spelers die het WK niet willen boycotten."

Meer nieuws

Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
2
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
5
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
15
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
2
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
26
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
32

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties