Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Santiago Gimenez mist grote kans, krijgt geel en gaat na een uur gefrustreerd naar de kant bij dure nederlaag Mexico

Laatste update:

Aan de kant van Mexico begon naast Gimenez ook Ajax-rechtsback Jorge Sánchez, die naar Cruz Azul lijkt te verkassen, in de basis. Uriel Antuna (ex-FC Groningen) moest Gimenez in de voorhoede van bruikbare ballen voorzien, net als de andere vleugelspeler: Julián Quiñones. Edson Álvarez ontbrak wegens een hamstringblessure die hij in het eerste groepsduel met Jamaica (1-0 winst) opliep.

De wedstrijd was nog geen halve minuut oud toen Mexico voor het eerst gevaarlijk werd. Carlos Rodríguez verlengde de bal tot bij Antuna, wiens scherpe voorzet net niet kon worden binnengegleden door Gimenez. Carlos Rodríguez was even later zelf dicht bij de openingstreffer, maar goalie Rafael Romo reageerde alert en had daarna het geluk dat Quiñones net niet bij de rebound kon.

Romo moest na een kleine twintig minuten opnieuw handelend optreden, toen Gimenez plots voor zijn neus opdook na een fraaie pass van achteruit. Gimenez nam de bal fraai aan met zijn borst, maar schoot vervolgens allesbehalve overtuigend met links, waardoor Romo oog in oog met de Feyenoord-spits redding wist te brengen.

Venezuela, dat tot dat moment aanvallend weinig had laten zien, kwam tien minuten voor rust plots dicht bij de openingstreffer. Rondón zag zijn harde uithaal vanaf randje zestien echter tegen de paal belanden. Het was nog niet de avond voor Mexico, waar Gimenez vijf minuten voor rust geel kreeg.

Gimenez deed daarbij weinig verkeerd, zette zijn voet tussen José Martínez en de bal, waarna laatstgenoemde tegen het been van Gimenez trapte. Gimenez zette enkele minuten later een imposante rush in vanaf de middenlijn. Eenmaal aangekomen in de zestien wist hij net niet tot een schot te komen, door uitstekend ingrijpen van de Venezolaanse verdediging.

De openingsfase na rust was zonder twijfel voor Venezuela, dat beter in de wedstrijd kwam en tot enkele goede mogelijkheden kwam. Allereerst was het Yeferson Soteldo die in vrijstaande positie stuitte op de Mexicaanse goalie Julio González, die luttele ogenblikken tot zijn opluchting zag dat een verraderlijk schot van Rondón net naast het doel belandde.

Venezuela slaagde er alsnog in om zijn uitstekende fase om te zetten in een treffer. De mee opgekomen Jon Aramburu werd in de zestien neergehaald door Quiñones, die liet zien geen verdediger te zijn en dat moest bekopen met een strafschop. Rondón pakte zijn verantwoordelijkheid en schoot onberispelijk raak: 1-0.

Gimenez zat, net als veel van zijn ploeggenoten, niet in de wedstrijd en werd na een uur spelen naar de kant gehaald voor Guillermo Ayala. De Eredivisie-ster was duidelijk gefrustreerd toen hij eenmaal bij de bank aangekomen was. De invallers brachten een nieuwe impuls in het elftal, maar Luis Chávez wist tien minuten voor tijd net niet raak te schieten bij de tweede paal.

Mexico kreeg in de absolute slotfase alsnog de kans op de gelijkmaker, toen Jorge Sánchez op de uitgestoken arm van Miguel Navarro schoot. Orbelín Pineda hoopte het buitenkansje uit te pakken, maar Romo redde uitstekend. Omdat ook César Huerta in blessuretijd niet wist te scoren door uitstekend uitkomen van Romo, verscheen Mexico niet op het scorebord en moest de ploeg een nederlaag incasseren.

Venezuela is met zes punten uit twee duels geplaatst voor de kwartfinale, terwijl Ecuador en Mexico, die allebei op 3 punten staan, een allesbeslissende laatste wedstrijd gaan spelen. Ecuador heeft op basis van doelsaldo aan een gelijkspel genoeg om zich als tweede en laatste ploeg voor de kwartfinale te plaatsen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Feyenoords 'ideale opvolger van Berghuis' kan Nederland pijn doen op het EK
4
Chelsea en Tottenham hopen deal voor tiener van bijna 50 miljoen te kapen
2
Duitsland bereikt kwartfinale op het EK na bewogen avond in Dortmund
106
Voetbalprominenten spreken schande van penalty Duitsland: 'Kotsmisselijk'
38
Duitsland - Denemarken stilgelegd vanwege onweer en flinke hagelbui
27
Italiaanse media vernietigend na wanprestatie Azzurri op EK: 'Gezichtsverlies!'
27

Meer sportnieuws

Reacties