Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ronald Koeman neemt ook deel aan 'hypocriete onderbuikdiscussie'

Laatste update:

Mossou wijst ook naar de bijdrage van bondscoach Ronald Koeman. 'Ook Koeman gaf zondag nog impliciet aan het een soort morele verplichting te vinden dat een jeugdinternational trouw blijft aan de KNVB en Oranje. Het is een denktrant die je vaker hoort, en nog veel meer zwartwit dan Koeman het schetste', stelt de journalist in het Algemeen Dagblad.

Verheugde Koeman reageert op keuze Ihatarren voor Oranje

De columnist vindt het apart dat voetballers 'dankbaar' moeten zijn voor de opleiding die men in Nederland genoten heeft en dus voor het Nederlands elftal 'horen' te kiezen. 'Sterker nog: er is de laatste jaren geregeld geopperd dat zo'n speler vanaf een bepaalde leeftijd verplicht moet kiezen voor Nederland, compleet met speciale regelgeving.'

'Nog los van het feit dat zoiets wettelijk helemaal niet kan, is het een hypocriete onderbuikdiscussie, doordrenkt van selectieve verontwaardiging', aldus Mossou, die aangeeft dat de discussie louter oplaait wanneer spelers van de buitencategorie zich aandienen. 'En even buiten het voetbal beschouwd wordt de thematiek nog helderder: moeten we een arts die zijn universitaire opleiding in Nederland genoot ook verbieden in een ziekenhuis in Tokio of Dallas te gaan werken?'

Mossou vindt dat er bij ieder individueel geval sprake is van een persoonlijke afweging. 'Ieder mens mag dit soort persoonlijke afwegingen in volledige vrijheid maken, vanuit zijn eigen perspectief, vanuit zijn eigen gevoel, vanuit zijn eigen dromen. (...) Maar jonge talenten moreel proberen te chanteren, of te dreigen met consequenties, is een ander verhaal', besluit de journalist.

Ben jij het eens met Sjoerd Mossou?

Meer nieuws

Ajax wil zo snel mogelijk af van drietal: 'Ze vormen een eiland in de groep'
5
Live meepraten in de Premier League: Arsenal - Everton
2
Live meepraten in de Premier League: Chelsea - Bournemouth
0
Live meepraten in de Premier League: Brighton & Hove Albion - Manchester United
0
Live meepraten in de Premier League: Manchester City - West Ham United
0
Live meepraten in de Premier League: Manchester City - West Ham United
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties