Ronaldo eindigt groepsfase met elf goals (!) na afslachting Malmö FF

Real Madrid - Malmö FF 8-0
Er wordt deze weken veel gezegd en geschreven over het priveleven van Benzema, die een rol zou hebben in de afpersingszaak rondom Mathieu Valbuena, maar de spits laat zich niet afleiden en richt zich volledig op het voetbal. Dinsdagavond was hij in de eerste helft tegen Malmö FF al goed voor twee doelpunten en daarmee verzorgde hij de inleiding van de Ronaldo-show. Zoals verwacht kon worden was Real de bovenliggende partij en na een klein kwartier spelen resulteerde het veldoverwicht in de openingstreffer. Na een lage voorzet vanaf links werd de inzet van Isco nog van de doellijn gehaald door Yoshimar Yotun, maar Benzema kon hierna de rebound binnen schieten.

Real had weinig last van Malmö en twaalf minuten na de openingstreffer werd de marge verdubbeld. Ditmaal scoorde Benzema met het hoofd: de voorzet van Ronaldo was op maat, waardoor Benzema zijn tweede van de avond kon maken. James Rodríguez schoot vervolgens net naast, terwijl Ronaldo met een kopbal absoluut voor de 3-0 had moeten zorgen, maar na een voorzet van Isco mikte hij toch net naast. Even later werd een matig schot van Ronaldo simpel gepakt door Johan Wiland en de Portugees was duidelijk gefrusteerd dat het niet lukte. Zes minuten voor rust scoorde hij echter alsnog, toen een directe vrije trap van Ronaldo binnen viel. Voor CR7 betekende het zijn vijftigste doelpunt voor club en land van dit kalenderjaar.

Het duurde in de tweede helft niet lang voordat doelpunten nummer 51, 52 en 53 volgden. De rust had Malmö duidelijk niet veel goeds gedaan, want na een kwartier in het tweede bedrijf stond het al 6-0, dankzij drie doelpunten van Ronaldo. De aanvaller maakte eerst van een mislukt schot van Danilo alsnog een doelpunt, profiteerde even later van erg slecht verdedigingswerk van de Zweden en maakte zijn vierde door een lage voorzet van Isco binnen te tikken. Ronaldo kwam hierdoor op elf (!) doelpunten in de groepsfase van de Champions League en verbeterde daarmee zijn eigen record. Mateo Kovacic bracht de score op 7-0 en vervolgens maakte ook Benzema zijn hattrick compleet: 8-0.

Paris Saint-Germain - Shakhtar Donetsk 2-0
Gregory van der Wiel stond weer eens in de basis bij Paris Saint-Germain, dat won van Shakhtar Donetsk, maar door de enorme overwinning van Real wel als tweede eindigde in de groep. Shakhtar wist vooraf dat de kans groot was dat het als derde zou eindigen in de poule, omdat een stunt van Malmö FF bij Real wel erg onwaarschijnlijk leek, maar de ploeg uit Oekraïne hoopte natuurlijk toch een mooi resultaat neer te kunnen zetten in Frankrijk. De eerste kans van de wedstrijd was ook voor de bezoekers, maar Eduardo kreeg de bal na een voorzet van Taison net niet tussen de palen. Zlatan Ibrahimovic had de score na negen minuten openen toen Anton Kanibolotskiy hem de bal zo cadeau gaf, maar de Zweed schoot over.

PSG was na de kans van Ibrahimovic de betere ploeg, maar de defensie van Shakhtar stond goed en gaf weinig weg. De thuisploeg kreeg nog een goede kans om voor rust op voorsprong te komen, maar de steekbal van Lucas Moura op Ibrahimovic was niet op maat, waardoor PSG en Shakhtar in evenwicht gingen rusten. Kort na rust kwam Van der Wiel dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot scheerde rakelings langs de paal voorlangs. Shakhtar kwam dus met de schrik vrij, maar na een klein kwartier in de tweede helft kwam PSG alsnog op voorsprong, dankzij een knap schot van Lucas Moura. Ángel Di María had de wedstrijd een kwartier voor tijd helemaal moeten beslissen, maar hielp een grote kans om zeep, voordat Ibrahimovic er kort voor het einde alsnog 2-0 van maakte.