Ronaldo en Benzema schieten Real naar eerste landstitel sinds 2012

Barcelona koesterde nog enige hoop op een misstap van de formatie van Zinédine Zidane, maar die vervloog al na 83 seconden toen Ronaldo door Isco voor de keeper werd gezet, Carlos Kameni omspeelde en het verlaten doel vulde voor de 0-1. Ronaldo werd met die treffer de eerste speler na Lionel Messi die in acht seizoenen op rij in LaLiga ten minste 25 keer heeft gescoord. Real bleef de boel vervolgens onder controle houden, hoewel Keylor Navas na een kwart wedstrijd wel een katachtige redding uit de hoge hoed moest toveren om een vrije trap van Sandro Ramírez tegen te houden.

GOOOAAAL! ⚽️ Daar is de 0-2 van Karim Benzema; Real Madrid C.F. op weg naar de landstitel!🏆🏆🏆

Geplaatst door voetbalzone op zondag 21 mei 2017

Málaga werd naarmate de wedstrijd vorderde gevaarlijker, maar kwam niet verder dan een gevaarlijke kopbal van Keko. Aan de andere kant van het veld was Ronaldo dicht bij de 0-2, maar de Portugees kreeg de bal er niet in na een lage voorzet van Karim Benzema. De bezoekers namen de voorsprong gretig mee de kleedkamer in en bouwden die tien minuten na de pauze uit: Sergio Ramos stuitte bij een hoekschop op Kameni, maar de Kameroener was in de rebound kansloos op een inzet van Benzema. De Fransman maakte zijn elfde competitiedoelpunt van het seizoen.

Real Madrid wist dat de zege en het kampioenschap zo goed als binnen waren en in tegenstelling tot het duel in Barcelona, kende dat van Real weinig spannende momenten meer. De koploper leek twintig minuten voor tijd nog wel op 0-3 te komen, maar Benzema scoorde vanuit buitenspelpositie en werd derhalve afgevlagd. Real trok de voorsprong hoe dan ook over de streep en heeft het seizoen afgesloten met 93 punten over 38 wedstrijden. Op 3 juni kan de kers op de taart volgen, want dan staat de Champions League-finale tegen Juventus op het programma voor de mannen van Zidane.