Ronaldo haalt uit in 7-1 zege van Real en passeert legende

Real Madrid speelde geen goede eerste helft, maar ging hoe dan ook met een voorsprong de rust in. Dat was het belangrijkste voor Zidane, die weer kon beschikken over Daniel Carvajal en Serguio Ramos en verder opteerde voor Casemiro, Mateo Kovacic, Isco en Borja Mayoral. Celta daarentegen maakte in de eerste 45 minuten een goede indruk. De ploeg van Eduardo Berrizzo liet echter na om toe te slaan. Iago Aspas had twee goede mogelijkheden om Keylor Navas te verschalken. Hij faalde echter, mede omdat hij op het aluminium mikte.

Bij Celta stond de twintigjarige Rubén Blanco onder de lat; de sluitpost wachtte een moeilijke middag. Hij keerde inzetten van Ronaldo en Isco en had ook een antwoord op een kopbal van Casemiro. Drie minuten voor rust moest Blanco toch het leer uit zijn doel halen. Pepe zette het hoofd tegen een bal uit een corner en maakte daarmee zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen: 1-0. Het was voor Real alweer de vijftiende koptreffer in competitieverband.

Na de onderbreking trok de ploeg van Zidane het duel definitief naar zich toe. Blanco was in de vijftigste minuut volslagen kansloos op een daverende inzet van Ronaldo van afstand: 2-0. De Portugees nam vervolgens ook de derde treffer voor zijn rekening: Blanco had geen antwoord op een vrije trap van de sterspeler van los Merengues. Het was echter aan de doelman te danken dat Ronaldo vlak daarna niet weer uit een vrije trap scoorde. Via de vingertoppen van Blanco ging het leer tegen het aluminium.

Celta verkleinde na ruim een uur spelen de nadelige marge. Aspas stond helemaal alleen en werkte het leer subtiel over Navas heen: 3-1. Het was niet meer dan een stuiptrekking van de bezoekers, die vervolgens nog vier tegendoelpunten om de oren kregen. Op aangeven van Isco completeerde Ronaldo zijn 36e hattrick, al kopte hij in de 77e minuut ook de 5-1 binnen. Daarna zorgden twee invallers voor een nog ruimere overwinning. Jesé Rodriguez schoot met rechts de 6-1 tegen de touwen en Gareth Bale bepaalde de eindstand, dankzij een heerlijk linkerschot dat via de linkerpaal erin ging. Het was voor Celta de eerste keer in 57 jaar dat men minimaal zeven tegendoelpunten in een competitiewedstrijd incasseerde.

Cristiano Ronaldo heeft er zin in! Hij scoort nu zelfs uit een vrije trap! Het is voor de Portugees zijn 250e Primera División-goal, in 228 duels (Y)