Ronaldo laat Real winnen, passeert Raúl en evenaart recordreeks Messi

In een leuke eerste helft ontbrak het alleen aan doelpunten; Real Madrid was tot zondag de enige ploeg die dit seizoen in de eerste 45 minuten altijd minimaal één keer had gescoord. Het venijn zat in de de laatste vijftien minuten voor rust. De 0-1 van de ploeg van Ancelotti hing in de lucht, maar Jordi Codina en het aluminium voorkwamen een achterstand van Getafe. De doelman keerde een inzet van Karim Benzema met goed voetenwerk en ook een door Juan Rodríguez veranderd schot van Isco was een prooi voor Codina.

De lat hield Getafe vlak voor rust op de been. Een schot van Toni Kroos spatte op het aluminium uiteen, buiten bereik van Codina. Dat betekende een einde aan een reeks van zeventien Primera División-duels op rij met minimaal één doelpunt in de eerste helft; een clubrecord. Getafe beperkte zich tot compact voetbal en bewaarde de tegenaanvallen voor het laatst, zonder Iker Casillas daadwerkelijk te testen.

In de tweede helft trok Real Madrid de streekderby naar zich toe. Getafe slaagde erin de eerste vijftien minuten nog tegenstand te bieden, maar na de openingstreffer van Ronaldo moest de ploeg van trainer Quique Sánchez Flores zich gewonnen geven. Benzema soleerde op heerlijke wijze door het strafschopgebied en bood Ronaldo een niet te missen kans: 0-1. Daarmee passeerde de sterspeler van los Merengues recordhouder Raúl wat betreft de meeste uitdoelpunten voor Real Madrid in competitieverband: 88 om 87.

Het was echter niet het enige doelpunt van Ronaldo in Getafe. Twaalf minuten voor tijd beantwoordde hij een voorzet van James Rodriguez met een rake knik: 0-3. Dat betekent voor de Portugees een evenaring van een Spaanse recordreeks van Lionel Messi; de meeste doelpunten in de eerste seizoenshelft van de Primera División (28). Tussendoor had Bale ook zijn doelpunt meegepikt. Na een heerlijke pass van James werkte de Welshman de bal tegendraads achter Codina. Getafe zocht nog naar een eredoelpunt, maar Álvaro Vázquez trof de paal.