Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ronaldo maakt legendarisch doelpunt en houdt huis in Turijn

Laatste update:

Real Madrid trad aan met dezelfde elf spelers die vorig seizoen met 1-4 zegevierden over Juventus in de finale van de Champions League. Dat betekende dat naast de gebruikelijke namen ook Isco weer eens kon rekenen op een basisplaats en die keuze loonde al snel voor het bezoek. De Spaanse balvirtuoos is deze voetbaljaargang zeker niet onomstreden in het elftal van Zinedine Zidane, maar was na drie minuten voetballen wel goud waard voor de Koninklijke. Isco werd aan de linkerkant van het veld bereikt door Marcelo, waarna hij in het strafschopgebied van Juventus oog had voor Ronaldo. Hij was daar ontsnapt aan de aandacht van zijn directe tegenstander en opende vervolgens de score van een meter of zes.

De titelverdediger had zodoende de vroege voorsprong waar het zijn zinnen op gezet had. Juventus had het zonder onder anderen de geschorste Miralem Pjanic lastig in de openingsfase, maar kwam in de loop van de eerste helft wel beter in zijn spel. Gonzalo Higuaín leek na 23 minuten spelen de gelijkmaker op zijn voet te hebben, maar de poging van de Argentijn werd op fraaie wijze uit het doel geranseld door Keylor Navas. Even later kon de doelman opgelucht ademhalen toen een schot van Mattia De Sciglio rakelings naast vloog. Real Madrid loerde na het openingsdoelpunt veelal op de counter en was negen minuten voor rust ook nog dicht bij de 0-2: Toni Kroos trof van een meter of 25 de deklat.

Paulo Dybala wist in het eerste bedrijf zijn stempel niet op de wedstrijd te drukken en ging op slag van rust ook nog eens te opzichtig op zoek naar een strafschop: een struikelpartij van het wonderkind werd door scheidsrechter Cüneyt Cakir met geel bestraft. Kort na de onderbreking ontlokte Dybala een gele kaart voor Sergio Ramos, die daardoor de return vanwege een schorsing aan zich voorbij zal moeten laten gaan. Real Madrid liet zich daar echter niet door ontmoedigen. Het team van Zidane hield eenvoudig stand in het eerste kwartier na rust en gooide het tweeluik vervolgens in een tijdsbestek van slechts acht minuten volledig op slot.

Het tweede doelpunt van Ronaldo zal nog lang herinnerd worden. De vedette bood eerst Lucas Vázquez de kans om te scoren, maar diens schot werd voor de doellijn weggehaald door Buffon. De aanval van Real Madrid bleef echter in leven: Daniel Carvajal bracht de bal vanaf de rechterflank in het strafschopgebied van Juventus, waar Ronaldo rond de strafschopstip stond opgesteld en vervolgens een omhaal produceerde die Buffon te machtig was: 0-2. Twee minuten na het doelpunt van Ronaldo werd Dybala met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd vanwege een te hoog geheven been, alvorens Marcelo de eindstand bepaalde, na ditmaal goed voorbereidend werk van Ronaldo zelf. Ronaldo was in de slotfase ook nog dicht bij zijn derde doelpunt van de avond, maar had de pech dat zijn poging uit de korte hoek werd gehaald door Buffon.

-
Cristiano Ronaldo is de grootste voetballer ter wereld

Meer nieuws

Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
2
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
23
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
21
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
12
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties