Ronaldo mist cruciale penalty in speciale wedstrijd

Ronaldo was vanaf het eerste fluitsignaal nadrukkelijk op zoek naar zijn eerste doelpunt van het toernooi en kreeg na twee minuten al een aardige kans: Robert Almer kon een schot van de Portugees net over de lat tikken. Vlak daarna was het ook aan de andere kant schrikken voor Rui Patrício, die Martin Harnik helemaal vrijstaand zag opduiken. De aanvaller kreeg de bal echter verkeerd op zijn hoofd en zag zijn poging naast gaan.

Dat was wel de enige goede kans die de Oostenrijkers in de eerste helft konden noteren, want al het andere gevaar werd gesticht door de tegenstander. Nani kreeg na een dikke minuten een enorme kans toen hij alleen opdook voor Almer, maar schoot recht op de keeper. De doelman moest in de rebound ook nog reageren op een knal van afstand van Vierinha, terwijl Ronaldo tien minuten later na een geweldige combinatie aan de zijkant naast schoot. Nani dacht na een half uur spelen alsnog te scoren. Hij zag zijn kopbal echter op de paal uiteenspatten.

Oostenrijk vloog na de rust uit de startblokken en Stefan Ilsanker zorgde met een vlammend schot bijna voor de 0-1, maar Patrício slaagde erin de bal naar de zijkant te drukken. Ronaldo stelde Almer tien minuten later tot twee keer toe op de proef: de doelman moest eerst een flinke knal van de sterspeler pareren, voordat hij bij een kopbal van de Portugees nog een keer aan de bak moest. Tot zijn grote onvrede zag Ronaldo de keeper echter opnieuw goed ingrijpen

In de laatste tien minuten leek de bevrijdende treffer er dan toch te komen: de ster van Real Madrid werd in het strafschopgebied onderuit getrokken door Martin Hinteregger en mocht zelf aanleggen van elf meter. Zijn inzet raakte echter de paal, terwijl een doelpunt een paar minuten later werd afgekeurd wegens buitenspel. Door de 0-0 blijft Portugal op de derde plaats in Groep F staan, terwijl de Oostenrijkers de laatste plaats bezetten.