Ronaldo schiet Real Madrid met granaatslagen naar zege

De club uit Pamplona baarde dit seizoen slechts eenmaal opzien tegen een topclub, toen het eind februari Atlético Madrid flink klop gaf. Tegen Real Madrid zat een stunt echter nimmer in het vat voor de club uit Pamplona. Na een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden Tito Vilanova (die geëerd werd met muziek) begon Real goed. Al in de vijfde minuut schoot Ronaldo zijn club op voorsprong: van dik twintig meter probeerde hij het met een typisch 'Ronaldo-schot' en dat sloeg als een granaat in. Andrés Fernández stond te ver voor zijn doel en was kansloos op de poging van de Portugees, die alweer zijn 29e competitiegoal van het seizoen maakte.

Real Madrid bleef na de snelle openingstreffer bovenliggend en kreeg meer kansen. Ronaldo had bijna de 2-0 op de schoen met een vrije trap, maar zijn inzet ging nét naast en Sergio Ramos was ook te laat. Op slag van rust kwam Luka Modric eveneens in scoringspositie, toen hij een pass aannam van Isco en een schot waagde. Andrés stond echter goed gepositioneerd en pareerde de poging van de Kroatische middenvelder. De voorsprong van Real bleef zodoende minimaal na de eerste helft.

Aan het begin van het tweede deel in het Santiago Bernabéu ging Real vrolijk verder waar het voor rust was gestopt: aanvallen, aanvallen, aanvallen. Al na zes minuten leverde dat een nieuw doelpunt op en andermaal was het Ronaldo die 'm op zijn naam schreef. Zonder hulp van wie dan ook ramde de sterspeler van los Merengues de bal snoeihard in de rechterbovenhoek. Ronaldo is de eerste speler ooit bij Real die vier seizoenen achtereen minstens dertig keer scoort in de competitie. Als er nog enige hoop was bij Osasuna, verdween die definitief na de 2-0.

Een handvol minuten na Ronaldo's tweede deelde ook Ramos in de feestvreugde in Madrid. Hij kwam mee naar voren bij een aanval en kopte een puike voorzet van Ángel Di María goed binnen. Snel daarna besloot Carlo Ancelotti dat het tijd was om Ronaldo eraf te halen en rust te geven, met het oog op de returnwedstrijd tegen Bayern München in de Champions League. De wedstrijd zelf kwam meer tot rust en nadat Daniel Carvajal koppend de 4-0 over Andrés werkte, speelde Real het professioneel uit. De focus kan nu helemaal op dinsdag, wanneer men in München tegen Bayern speelt. De Koninklijke leidt de halve finale met 1-0.