Ronaldo schittert met vier doelpunten, grote stunt van Faerøer Eilanden

Portugal - Andorra 6-0
Vorige maand beleefde Portugal een valse start tegen Zwitserland en droop het met een 2-0 nederlaag af. Ronaldo ontbrak toen door een blessure, maar was er nu wel weer bij en nam zijn team meteen bij de hand. In de eerste vier minuten was het meteen twee keer raak tegen het nietige Andorra: na een corner van links werd de bal naar het doel gekopt en werkte de keeper de bal niet ver genoeg weg: Ronaldo schoot de afvallende bal na 73 seconden al binnen. Zijn tweede kwam al vlot daarna: dit keer kopte hij keurig raak uit een voorzet van Ricardo Quaresma. Andorra was zoals verwacht geen partij voor de Europees kampioen en incasseerde nog voor rust ook de 3-0.

Nu was het niet Ronaldo die zich liet bejubelen, maar João Cancelo: na een slimme pass van Bernardo Silva rukte hij op en verraste hij de keeper van Andorra in de korte hoek. Vervolgens was het woord weer aan aanvoerder en topscorer Ronaldo, die in de tweede minuut na rust de score opvoerde tot 4-0. Ditmaal plukte hij een voorzet van André Gomes ineens uit de lucht en schoot hij binnen. Ronaldo maakte ook nog de vijfde voor Portugal toen hij na 68 minuten de korte hoek vond met een rollertje, nadat José Fonte de bal met het hoofd in zijn voeten legde. Andorra stond toen al met tien man na tweemaal geel voor Jordi Rubio.

Het werd nog erger voor de bescheiden amateurs van Andorra, want er ging nog een man af met rood. Marc Rebés beging een veel te harde overtreding op Ronaldo, de man van de avond en kon direct inrukken. Met negen tegen elf leek Andorra rijp voor een enorme afslachting in de laatste twintig minuten, maar er kwam 'slechts' nog één goal bij in Aveiro. Vier minuten voor tijd pikte André Silva de 6-0 mee toen hij

Hongarije - Zwitserland 2-3
De goals bleven bewaard tot de tweede helft in Boedapest, waar Björn Kuipers het voor het zeggen had als scheidsrechter. Zes minuten onderweg na rust brak Haris Seferovic de score open: Xherdan Shaqiri stuitte nog op de keeper, maar in de rebound trof Seferovic wel doel. De voorsprong bleef echter maar erg kort staan, omdat Adám Szalái even later erg attent reageerde na een bal op de paal van een teamgenoot. De snel binnengetikte rebound bracht de Hongaren terug in het zadel. Daarna kwam Zwitserland toch weer op voorsprong dankzij Ricardo Rodríguez, maar weer was het Szalái die scoorde en voor 2-2 zorgde. Aan het begin van de blessuretijd hielp Valentin Stocker de Zwitsers alsnog aan de winst.

Letland - Faerøer Eilanden 0-2
In de kwalificatiereeks voor het EK 2016 verbaasden de Faerøer Eilanden vriend en vijand door zes punten te pakken in tien wedstrijden en níet als laatste te eindigen. Er werd destijds zowel uit als thuis gewonnen van Griekenland en dat nieuws ging de wereld over. Vrijdagavond volgde een nieuwe stunt, toen het team van Lars Olsen uit bij Letland een overwinning pakte. Na krap twintig minuten spelen in de Letse hoofdstad Riga sloeg Sonni Ragnar Nattestad toe (0-1) en halverwege de tweede helft maakte Jóan Simun Edmundsson er op aangeven van Hallur Hansson nog 0-2 van ook. Over drie dagen krijgen de Faerøer Eilanden bezoek van Europees kampioen Portugal.