Ronaldo staat op en leidt Real Madrid naar halve finale

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat 'een wonder' wel degelijk mogelijk was. Ronaldo zorgde er in twee magische minuten voor dat de misstap op Duitse bodem al binnen zestien minuten ongedaan was gemaakt en dat terwijl Sergio Ramos na een corner van Toni Kroos in de zesde minuut al met een kopbal de lat raakte. In de vijftiende minuut was het wel raak. Dani Carvajal onderschepte een pass van Luiz Gustavo en zette voor. De bal werd van richting veranderd en uiteindelijk door Ronaldo achter Diego Benaglio geschoten: 1-0.

Eén minuut later was het weer raak. Dit keer was het niet Ramos maar Ronaldo die uit een corner van Kroos zijn hoofd tegen de bal zette: 2-0. Benaglio had geen antwoord op de diagonale inzet van de Portugees. In de eerste 25 minuten was Real Madrid zonder meer de bovenliggende partij, maar na het uitvallen van de geblesseerde Julian Draxler, die door Max Kruse werd vervangen, liet het team van Dieter Hecking zich meer gelden. Keylor Navas moest redding brengen op een inzet van Luiz Gustavo en Bruno Henrique lette niet op toen hij een dot van een kans kreeg. Daarna werkte André Schürrle in een goede positie nog de bal tegen de rug van Carvajal.

In het eerste kwartier na rust werd duidelijk dat de wedstrijd aan intensiteit verloren had. De bezoekers stonden meer op eigen helft, wachtend op een kans, terwijl Real Madrid geen haast had. Na ruim een uur spelen kwam Wolfsburg zeer goed weg. Na een hoekschop zette Ramos opnieuw zijn hoofd tegen de bal: de inzet ging tegen de binnenkant van de paal, langs de doellijn en was vervolgens een prooi voor Benaglio.

Real Madrid zocht in het laatste half uur meer naar een doelpunt dan Wolfsburg, dat via Dante nog wel voor een spannend moment zorgde. De kopbal van de verdediger was echter een prooi voor Navas. Een kwartier voor tijd dolf Wolfsburg het onderspit. De vrije trap van Ronaldo was weliswaar niet goed, maar Naldo opende de muur van Wolfsburg en zodoende verscheen de vijfde hattrick van de Portugees in de Champions League op het scorebord: 3-0.

Minimaal 45 goals in alle competities, voor zesde seizoen op rij ?
15 goals in 16 kwartfinale-duels van de Champions...