Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ronaldo wint voor vierde keer in historie Ballon d'Or

Laatste update:

De 61e editie van de Ballon d'Or wordt sinds dit jaar niet meer georganiseerd mét de FIFA, want de wereldvoetbalbond is na onenigheid met het tijdschrift met een eigen prijs verder gegaan en maakt op 9 januari in Zürich bekend wie er aan de haal gaat met de titel 'The Best FIFA Men's Player 2016'. Voor die prijs is Ronaldo eveneens genomineerd; Antoine Griezmann van Atlético Madrid en Messi van Barcelona zijn verder de enige overgebleven kandidaten. Het is voor het eerst sinds 2009 dat France Football weer met een eigen lijst op de proppen is gekomen.

Waar bij de voorgaande edities nog bondscoaches, aanvoerders van landenploegen en journalisten mochten stemmen, daar mochten dit keer 173 journalisten (één per land) hun stem uitbrengen. De eerste stem was vijf punten, de tweede stem drie punten en de derde stem was één punt waard. De meeste stemmen gingen dus naar de 31-jarige Ronaldo, die zodoende voor de vierde keer de (FIFA) Ballon d'Or in de wacht sleepte. CR7 won in 2016 met Real de Champions League en met Portugal won hij het EK.

Ronaldo, die de verkiezing in 2008, 2013 en 2014 ook al wist te winnen, won verder ook nog de Europese Super Cup en zijn persoonlijke statistieken mogen er eveneens zijn. Belangrijk om te weten is dat de verkiezing gebaseerd is op de prestaties in de periode tussen 22 november 2015 en 20 november 2016. In 58 officiële duels was de 135-voudig Portugees international goed voor 61 doelpunten en 13 assists.

Messi heeft eveneens een goed jaar achter de rug, maar won relatief minder belangrijke prijzen: de landstitel, de Copa del Rey en de Spaanse Super Cup. De finale van de Copa América ging verloren. In 63 officiële duels was de Argentijn goed voor 59 doelpunten. Dat is een lager aantal dan Ronaldo, maar Messi was tegelijkertijd wel goed voor liefst 34 assists.

En de winnaar is... Cristiano Ronaldo! #francefootball #ballondor

Una foto publicada por Voetbalzone (@instavoetbalzone) el


Zou jij ook op Cristiano Ronaldo hebben gestemd?

Meer nieuws

Na Kylian Mbappé kondigt ook Keylor Navas afscheid bij PSG aan: 'LEGENDE!'
9
Opleving of laatste stuiptrekking; is Haaland de laatste echte superspits?
29
Vermoedelijke XI PSV: Eindhovenaren op jacht naar puntenrecord van Cruijffs Ajax
11
Anderlecht heeft Vertonghen en Hazard niet nodig en dankt trefzekere Dolberg
4
Vermoedelijke XI Ajax: droomaanval Berghuis - Brobbey - Bergwijn weer mogelijk
18
Tijjani Lekatompessy draagt met beauty bij aan overtuigende zege AC Milan
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties