Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Rondo veegt vloer aan met FC Den Bosch: 'Je ziet Hitlergroeten op foto's'

Laatste update:

Den Bosch draaide uiteindelijk bij en kondigde naar aanleiding van de uitspraken van Mendes Moreira een onderzoek aan. Desondanks moet de club 'zich schamen', zo vindt Emile Schelvis. Tafelgenoot Ruud Gullit was ontsteld door de reactie van trainer Erik van der Ven, die in een interview enkel wilde zeggen dat hij zich 'volledig' achter de verklaring van de club schaarde. "Die trainer... Nu heb je een kans om een statement te maken en dan verschuil je je achter een verklaring van de club. Dat vind ik echt verschrikkelijk. Je kan toch je eigen mening geven?"

"Ik vind het ook zwak, want je ziet gewoon op foto's die op het internet rondgaan dat Hitlergroeten worden gebracht", vult Youri Mulder aan. "Die jongen wordt echt uitgescholden. Je hoort niet wat ze roepen, maar hij verzint het toch niet? Kom nou..." Vlak voordat Mendes Moreira zijn verhaal deed bij FOX Sports noemde Van der Ven hem zelfs een 'zielig mannetje', aldus de aanvaller. Later zei Van der Ven die uitspraak te betreuren, en probeerde hij duidelijk te maken dat hij doelde op de provocerende manier waarop Mendes Moreira een doelpunt vierde dat hij later in de wedstrijd maakte.

"Dat wordt ook nog eventjes off the record naar zo'n jongen toegeroepen. Het is goed dat dat nog even duidelijk werd", aldus Mulder over de uitspraak van Van der Ven. Hij hoopt dat de KNVB streng optreedt. "Je moet gewoon straffen. Je moet punten in aftrek nemen en heel hoge boetes geven." Schelvis denkt dat de clubs zelf ook middelen hebben om racisme te bestrijden. "Je kunt doen wat Juventus heeft gedaan. Een halfjaar lang camera's erop zetten. Maak een dossier van die gasten en haal ze eruit. In Engeland hebben de club het met de overheid aangepakt en de ergste gasten eruit gepikt. Toen was het klaar."

-

Meer nieuws

Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
102
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
293
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
12
'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
38
Vitesse vindt mogelijke redding op bijna 5.000 km afstand en voert al gesprekken
20
Fiorentina plaatst zich ten koste van Club Brugge voor finale Conference League
35

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties