Rood Gómez, gemiste penalty Mahrez en Haaland 90 minuten op de bank

Manchester City had duidelijk het betere van het spel in de openingfase. Julián Álvarez, de vervanger van Haaland, schoot in minuut zeven maar net naast na een goede pass van Jack Grealish. Luttele minuten later leek Rodri alsnog de 0-1 aan te tekenen met een fraaie volley van buiten de zestien. Het doelpunt werd echter geannuleerd wegens een handsbal kort daarvoor van Mahrez. Met 24 minuten op de klok kregen de bezoekers op advies van de VAR een strafschop toegekend na een handsbal van voormalig Ajacied Nicolai Boilesen. De inzet van Mahrez werd op katachtige wijze uit het doel gehouden door Kamil Grabara. 75 procent balbezit voor the Citizens in het eerste halfuur, maar doelpunten leverde dat overwicht niet op.

Meer: Opleving of laatste stuiptrekking; is Haaland de laatste echte superspits?

Met 30 minuten spelen op de klok moest Manchester City verder met tien spelers. Linksback Gómez kreeg een rode kaart voorgehouden na het neerhalen van de doorgebroken Hákon Arnar Haraldsson. Guardiola bouwde gelijk extra defensieve zekerheid in door Rúben Dias in te brengen voor Mahrez. De Engelse grootmacht hield stand tot aan de rust in Kopenhagen. Er werden bij Manchester City halverwege geen wissels toegepast, waardoor Haaland op de bank bleef zitten. De thuisploeg begon furieus aan de tweede helft en na een uur spelen had men zestig procent aan balbezit. Manchester City gokte voornamelijk op de counter na de hervatting, maar echte grote kansen bleven uit voor de titelfavoriet in de Champions League.

Guardiola zag zijn ploeg worstelen in aanvallend opzicht en besloot Bernardo Silva en Phil Foden in te brengen in de 78ste minuut. Grealish en De Bruyne maakten plaats in het Parken Stadion in de Deense hoofdstad. Ondertussen bleef Kopenhagen jagen op de overwinning, al bleef echt gevaar voor het doel van Manchester City uit. Het tiental van Guardiola leek het punt te koesteren en speelde de wedstrijd rustig uit. Kort voor tijd maakte Nathan Aké als invaller nog zijn opwachting. Met tien punten uit de eerste vier groepsduels is overwintering in de Champions League slechts een kwestie van tijd geworden. In dezelfde groep komen later deze dinsdagavond Borussia Dortmund en Sevilla in actie.

Erling Braut Haaland bleef 90 minuten op de bank zitten.