Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Rooney officieel aangesteld om oude club uit het slop te trekken

Laatste update:

De club toont zich verheugd met zijn nieuwe coach. "Wayne is een voetballegende en een van de meest veelbelovende en dynamische opkomende managers in onze sport", zeggen Jason Levien en Steve Kaplan, voorzitters van de club. "Hij heeft in zijn nog maar kortstondige carrière als trainer bewezen hoe hij een groep door tegenslagen heen moet leiden. Hij snapt hoe onze competitie werkt en wat er voor nodig is om hier te slagen, gegeven zijn periode van twee jaar als speler. De passie die hij liet zien in het zwart-rood gaf onze stad en club energie en we zijn enorm verheugd om hem wederom welkom te heten, ditmaal als hoofdtrainer."

Rooney besloot in 2018 als speler van Everton zijn eerste Amerikaanse avontuur aan te gaan bij DC, dat hem de (tot op heden nog altijd) bestbetaalde speler ooit van de club maakte. Na twee seizoenen in de Major League Soccer had de topscorer aller tijden van het Engelse nationale team genoeg gezien en keerde terug naar zijn geboorteland bij Derby County. Toenmalig manager Philip Cocu bezorgde de club in het seizoen 2020/21 echter naar een historisch slechte seizoenstart, waardoor hij zijn congé kreeg en Rooney werd aangesteld als speler-manager. In zijn debuutseizoen als coach leidde de toen 34-jarige coach zijn team naar de 21ste plek in de Championship, nét boven de degradatiestreep.

Het financiële noodweer bij Derby zorgde afgelopen seizoen echter dat de boel niet meer te redden viel. In totaal werden er 21 punten afgetrokken: de eerste 12 vanwege vereffening (een 'zo goed als faillissement' waarbij de boedel verkocht wordt en de opbrengsten naar de schuldeisers gaan), de overige 9 vanwege onregelmatigheden in de boekhouding. Derby eindigde daardoor met 34 punten op de 23ste plek in de Championship, waarmee de eerste degradatie naar het derde niveau sinds 1986 een feit was. Ter vergelijking: zonder de puntenaftrek had Rooney zijn club naar een zestiende plek geleid. De beginnend trainer oogstte dan ook veel lof voor zijn werk.

Rooney zag echter geen heil meer in de samenwerking en kondigde eind juni zijn vertrek aan. "Eerlijk gezegd heeft Derby enorm zijn best gedaan om mijn beslissing te veranderen, maar ik was vastbesloten. Persoonlijk vind ik dat de club nu moet worden geleid door iemand met frisse energie en niet beïnvloed door de gebeurtenissen van de afgelopen anderhalf jaar", lichtte de manager toe. Nu besluit de Rooney een uitdaging over de grens aan te gaan. DC United wist zich al twee seizoenen op rij niet te kwalificeren voor de play-offs om het kampioenschap en staat momenteel ook weer voorlaatste in de Eastern Conference, het segment van de Amerikaanse competitie tussen clubs in het oosten van de Verenigde Staten.

Meer nieuws

In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Pak 2,5x je inzet als Uitblinker Mbappé 2 keer op doel schiet tegen Dortmund!
0
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
22
Ron Jans laat in het midden of Ajax of Feyenoord hem ooit benaderde
6
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
110
AZ ziet mogelijke opvolger van Vangelis Pavlidis in Eredivisie rondlopen
22

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties