Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Rooney onthult hoe Van Gaal vertrouwen spelers verloor: 'Deed hij elke dag'

Laatste update:

Van Gaal werd in de zomer van 2014 bij Manchester United als opvolger van David Moyes aangesteld. De Nederlandse oefenmeester bezorgde de club in 2016 winst van de FA Cup, waarna hij werd ontslagen.

"Ik vond hem een briljante persoonlijkheid en er zijn wat verhalen uit zijn tijd als manager van Manchester United die ik eigenlijk niet kan vertellen", zegt Rooney in de podcast It's All Kicking Off. "Wat hij van de spelers buiten het veld vroeg was lastig, maar ik hield van zijn trainingen."

Rooney weidt vervolgens uit over enkele regels van zijn voormalig manager. "Als we klaar waren met trainen, dan moesten we negentig minuten wachten tot we mochten eten. Uiteindelijk mocht elke tafel met spelers een voor een eten en de tafel met de stafleden ging als laatste. Je mocht de lunchruimte dan altijd pas verlaten als Van Gaal klaar was, maar hij had elke dag een driegangendiner."

"Als hij klaar was met eten, stond hij op en hield hij elke dag een speech, waarna we konden vertrekken. Voordat we de lunchruimte verlieten, vroeg hij dan vier spelers om bij hem op kantoor te komen voor een individueel gesprek. Dat ging dan bijvoorbeeld op volgorde van leeftijd. Er zaten dan spelers buiten zijn kantoor te wachten tot ze een voor een naar binnen werden geroepen."

De regels van Van Gaal werden volgens Rooney niet goed ontvangen door de spelersgroep van the Mancunians. "Ik heb een keer tegen Van Gaal gezegd dat dit tot enorme ergernis binnen de spelersgroep leidde en dat hij dit proces moest veranderen omdat het uiteindelijk averechts voor hem kon werken. Tegen het einde van zijn dienstverband vroeg Louis me hoe hij het vertrouwen van de spelers weer terug kon winnen, maar helaas was het toen al te laat."

Rooney werkte uiteindelijk twee jaar onder Van Gaal en laat weten dat hij verdrietig was toen de manager in 2016 werd ontslagen. "Tijdens de FA Cup-finale van 2016 kwam zijn vrouw erachter dat Louis ontslagen zou worden, ongeacht het resultaat. Om eerlijk te zijn wist hij het al voor de wedstrijd, en toen we na de wedstrijd een feestje vierden vanwege de bekerwinst, zat hij stil met zijn familie in de hoek, terwijl hij normaal gesproken nogal luidruchtig en vrolijk is."

"Ik ging naar hem toe en zei dat hij van het feest moest genieten omdat we de beker hadden gewonnen, maar hij wist dat hij ontslagen zou worden, maar dat was hem niet verteld door de club. De volgende dag deelde hij bij het ontbijt zijn plannen voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen met ons, dus hij bleef tot het einde zijn werk doen."

Meer nieuws

Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
4
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
6
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
10
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
14

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties