Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Royal Antwerp gaat kansloos ten onder in topper; Janssen veroorzaakt penalty

Laatste update:

Antwerp, waar Janssen, Stengs en Ekkelenkamp in de basis begonnen, begon niet best aan de wedstrijd. Ekkelenkamp wilde in de derde minuut een strafschop versieren, wat hem op een zeer vroege gele kaart kwam te staan. Tot woede van onder meer Van Bommel en Toby Alderweireld kreeg Siebe Van der Heijden voor hetzelfde vergrijp géén gele kaart. Union was in de beginfase de bovenliggende partij en kwam na balverlies van Stengs bijna op 1-0. Linkermiddenvelder Loïc Lapoussin rukte op richting het Antwerpse doel en speelde Dante Vanzeir aan. De spits kon ternauwernood worden afgestopt door Alderweireld, waarna het tweede schot van Vanzeir naast ging.

Niet veel later werd Janssen afgetroefd, waarna Ross Sykes het tevergeefs probeerde met een kopbal. Aan de andere kant werd Antwerp voor het eerst dreigend. Stengs probeerde het met een schot, dat in het zijnet belandde. Aan de andere kant was het wel raak. Na slecht uitverdedigen van Arbnor Muja kwam de bal voor de voeten van de Belg terecht, die Jean Butez met een schot uit de draai verschalkte: 1-0. Aan de andere kant ging een poging van Oranje-spits Janssen net naast, maar hij bleek in buitenspelpositie te staan. Na rust bleef Union aanvallen. Butez kon ternauwernood de tweede treffer van Vanzeir voorkomen.

Aan de overzijde claimde Antwerp een strafschop na een vermeende overtreding op Muja. Scheidsrechter Nicolas Laforge besloot niet tot het geven van een strafschop, tot woede van Stengs en Alderweireld. Beide voormalig Eredivisionisten kregen daarop geel. Muja probeerde het na een uur met een schot uit een scherpe hoek, waar doelman Anthony Moris een antwoord op had. Sykes kreeg aan de andere kant tot tweemaal toe een kopkans, maar beide malen kwam Butez als winnaar uit de strijd.

Een kwartier voor tijd ging de bal op de stip na hands van Janssen. De aanvaller kreeg geel en zag hoe Teddy Teuma vanaf elf meter de 2-0 tegen de touwen schoot. Van Bommel probeerde het in de slotfase nog en bracht onder meer voormalig Ajacied Viktor Fischer binnen de lijnen. De Deense technicus zag hoe ploeggenoot Butez tot tweemaal toe erger voor Antwerp voorkwam. De sluitpost wist twee pogingen van Lapoussin te keren. In de slotfase probeerde Muja het met een schot, dat Moris niet kon stoppen. Bart Nieuwkoop, die de hele wedstrijd speelde, pakte in blessuretijd nog geel. Aan de stand zou het echter niets veranderen. Antwerp reist op 1 februari weer af naar Union, dan in het kader van de halve finale van de Croky Cup. Op 1 maart volgt de return in Antwerpen.

Jupiler Pro League
union St Gilloise
2 - 0
Royal Antwerp FC

Meer nieuws

PSG moet Champions League-finale na zes keer lat en paal aan Dortmund laten
133
PSV distantieert zich van beschuldigend statement Noa Lang
38
Joey Kooij duikt op bij Eredivisie-duel: 'Kan toch niet waar zijn?'
24
Vitesse-overname Parry definitief van de baan na uitspraak beroepscommissie
16
Besiktas kan seizoen kleur geven met eerste bekerfinale sinds 2020/21
4
Jeremain Lens kondigt live op televisie het einde van zijn carrière aan
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties