Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Royal Antwerp komt met statement op intern onderzoeksrapport Ajax

Laatste update:

Tot verbazing van velen stak Overmars bij zijn aanstelling bij de Belgische club geen moment de hand in eigen boezem. De nieuwe directeur van Antwerp sprak alleen in vage termen en noemde het 'spijtig' wat er gebeurd is in Amsterdam. Onderzoeksbureau Bezemer & Schubad meldt dat Overmars over een langere periode berichten naar vrouwelijke medewerkers stuurde, berichten die volgens De Telegraaf als 'onplezierig' en 'zeer onplezierig' werden ervaren, zo is naar buiten gekomen uit het interne onderzoek.

De onderzoekers trekken als belangrijkste conclusie dat de cultuur binnen de organisatie van Ajax moet veranderen, maar benadrukken tevens dat deze bevinding los staat van Overmars of diens gedrag als directeur voetbalzaken. Er moet een gestructureerde aanpak komen tegen ongewenst gedrag, terwijl er ook wordt ingezet op het inschakelen van vertrouwenspersonen. Andere pijlers zijn het adquaat behandelen van formele klachten, het 'zichtbaar en hoorbaar committeren aan het beleid' van het topmanagement van Ajax. Tegen Overmars is overigens geen aanklacht ingediend of aangifte gedaan.

Antwerp 'juicht het toe' dat Ajax concrete stappen wil zetten om een veilig werkklimaat voor al haar medewerkers te creëren. "Zoals eerder bericht, hanteert Antwerp al jaren een duidelijke code of conduct en past onze club een nultolerantie toe op vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer", reageert de club in een statement. "Het is onze opdracht de garantie op een positieve en veilige werkomgeving aan elke medewerker te bieden en erover te waken dat iedereen wangedrag intern of extern kan melden. In onze club is er geen plaats voor ongepaste opmerkingen of gedrag, van welke aard ook. Dat was in het verleden al zo en zal in de toekomst ook zo blijven."

Ajax reageert op rapport: 'Bevestigt ernstige aard van gedrag Overmars'

Marc Overmars heeft zich in zijn periode als directeur voetbalzaken van Ajax inderdaad schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag richting enkele vrouwen, zo concludeert bureau Bezemer & Schubad na intern onderzoek bij de Amsterdamse club. Lees artikel

Antwerp gaf eerder in een statement nog aan de gedragscode te zullen veranderen. "Elke speler en medewerker kan vanaf heden terecht bij een onafhankelijk vertrouwenspersoon binnen de organisatie. Samen met onze externe preventiedienst zal dit principe uitgebreid worden, waardoor elke speler en medewerker elke vorm van inbreuk tegen onze waarden - en dus ook grensoverschrijdend gedrag - kan melden in een veilige omgeving."

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
8
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties