Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ruiter gaat voor basisplaats bij PSV: 'Anders had ik niet hoeven komen'

Laatste update:

Ruiter maakte in de zomer van 2017 de overstap van FC Utrecht naar Sunderland en kwam in zijn eerste seizoen aan twintig competitiewedstrijden in de Championship. Het afgelopen seizoen moest hij genoegen nemen met een reserverol. Door in actie te komen tijdens bekerwedstrijden en oefenduels, behield hij toch zijn ritme. "In Engeland speelden we veel besloten oefenwedstrijden op het trainingscomplex tegen andere clubs. Ik denk dat ik er daarvan zeker veertien heb gehad afgelopen seizoen. Niemand leest of hoort daar wat van, maar dat was voor mij en andere jongens die minder speelden lekker om ritme te houden", legt Ruiter uit in gesprek met De Telegraaf.

Nu Unnerstall door een knieblessure niet fit is, zal Ruiter in de tweede voorronde van de Champions League tegen FC Basel als tweede keeper op de bank zitten. "Dat is ook één van de redenen dat ik deze kant op ben gekomen, omdat PSV voorrondes Champions League speelt. Als je dan ook echt minuten zou kunnen maken... Dat is waar je het voor doet en wat je wilt meemaken", aldus Ruiter, die liever bankzitter is bij PSV dan eerste keeper bij Sparta. "Dit is een uitstekende kans. Als ik deze stap nu niet had gemaakt, is de kans dat ik deze over twee of drie jaar zou kunnen maken een stukje kleiner. Toen PSV kwam, maakte m'n hart wel een sprongetje. Ik ben zelf hartstikke ambitieus, maar keepers kunnen lang mee en ik zie mezelf nog zeker zes jaar op het veld staan."

Ruiter, die eerder het doel van FC Volendam verdedigde, heeft de ambitie om eerste keeper te worden van PSV. "Anders had ik niet hoeven komen. Maar ik ben ook realistisch: Jeroen heeft heel goed gedaan en zich heel goed gemanifesteerd, ook in de Champions League. Hij zal een streepje voor hebben", weet hij. "Maar hij zal ook de ambitie hebben om een keer een stap te maken. Als dan de mogelijkheid zich voordoet, moet ik zorgen dat ik er klaar voor ben. We moeten elkaar naar een hoger niveau stuwen."

Wie is komend seizoen eerste keeper van PSV?

Meer nieuws

Xavi Simons zorgt voor negatieve primeur tijdens puntenverlies RB Leipzig
1
'Voor Arne Slot bij Feyenoord zat, was hij een dertien in een dozijn-voetballer'
1
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
22
Naam uit de Premier League getipt aan Feyenoord: 'Geweldige veldtrainer'
5
Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties