Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Rus pompt weer miljoenen in Vitesse; FC Twente zet stap naar Categorie 2

Laatste update:

De Wit wijst naar een oude rechtszaak tegen de provincie, die Vitesse dit jaar verloor. Dat leverde een kostenpost van ruim twee miljoen op. "Deze tegenvaller is incidenteel. Het verlies ziet er daarom misschien wat forser uit", legt de bestuurder uit. Er was ook positief nieuws: de omzet steeg van 13,8 naar 14,3 miljoen. Bovendien zijn de salariskosten onder De Wit fors gereduceerd. Bij zijn aantreden was Vitesse 14,5 miljoen kwijt aan spelerssalarissen; inmiddels is dat 8,5 miljoen.

"Een gigantische besparing, hoewel ik nog iets had willen zakken. Dat is niet gelukt. Je hebt echter te maken met contracten uit het verleden. Daar moet ik nog op wachten", doelt hij onder meer op Kelvin Leerdam. De transfers leverden netto ongeveer 2,7 miljoen op. De overgang van Davy Pröpper naar PSV was verreweg het meest lucratief. De komende transferperiodes heeft Vitesse verder iets minder te besteden, want het spelersbudget gaat volgens De Wit van 8,5 miljoen richting 8 miljoen.

FC Twente
Naast Vitesse heeft ook FC Twente de jaarcijfers bekendgemaakt. De Enschedeërs boeken een nettowinst van 7,9 miljoen euro, wat te danken is aan kwijtscheldingen door schuldeisers en aan de verkoop van spelers. Anders bedroeg het verlies 11 miljoen, aldus TC/Tubantia. Voor het huidige seizoen rekent men, dankzij de transfer van Hakim Ziyech, op een winst tussen de 1 en 2 miljoen. De jaarrekening en de prognose zijn ingeleverd bij de licentiecommissie van de KNVB, waarmee Twente een stap zet richting Categorie 2. Als promotie uitblijft bij het volgende meetmoment, kan de licentie alsnog worden ingetrokken.

Haalt FC Twente Categorie 2?

Meer nieuws

Player of the Season-award gaat voor vijfde keer op rij naar Man City-speler
3
Vitesse definitief verlost van Russische inmenging: aandelenoverdracht afgerond
80
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Joey Veerman deelt selfie met Liverpool-icoon die hij op Ibiza maakte
2
Alex Kroes wil oude bekende 'heel graag' terug naar Ajax halen
13
NAC lacht om uitspraken Roda-trainer Sibum: 'Die stond bij ons op repeat'
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties