Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Rutte dreigt: 'Als dat toch gaat gebeuren, dan gaat het weer dicht'

Laatste update:

"Het is simpel: als dat toch gaat gebeuren, dan gaat het weer dicht", reageert Rutte op de vraag hoe hij wil handhaven dat er niet meer wordt gezongen door supporters. "Neem van die grote toeters mee die je kunt indrukken als er een doelpunt wordt gemaakt, en fluister 'hoera', maar niets meer. Waarom is het? Het is allemaal niet leuk, maar we weten inmiddels uit alle onderzoeken dat de kans groot is dat het virus zich verspreidt als je bijvoorbeeld zingt of schreeuwt."

"Er zijn allerlei mensen die zeggen dat het risico buiten niet zo groot is, maar het voetbalstadion in Bergamo was een van de grootste virushaarden in de wereld. Dat is een superspread event geweest en dat was ook in de open lucht", doelt Rutte op de Champions League-wedstrijd tussen Atalanta en Valencia (4-1) op 19 februari. Overigens vond die wedstrijd niet plaats in Bergamo, maar in het San Siro in Milaan. Het stadion van Atalanta voldeed immers niet aan de normen van de UEFA. De verplaatsing zorgde ervoor dat veel supporters naar Milaan moesten reizen om het duel bij te wonen; er zaten uiteindelijk 40.000 fans op de tribune.

De KNVB hoopt het nieuwe seizoen in de Eredivisie van start te laten gaan in de tweede week van september, daar aan het begin van de maand nog Nations League-duels op het programma staan. Volgens de speelkalender die nu bij de clubs op tafel ligt, begint het seizoen op zaterdag 12 september en duurt de eerste seizoenshelft tot woensdag 23 december. Na een korte winterstop zou het seizoen op zaterdag 9 januari dan hervat worden en eindigt het seizoen op zondag 16 mei.

Denk je dat het gaat lukken om gezang in de stadions aan banden te leggen?

Meer nieuws

'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
5
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
7
Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
15
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
9
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
18
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
40

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties