Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ruud Gullit dodelijk voor de KNVB en Dick Advocaat: 'Flikker op!'

Laatste update:

Gullit begon over het onderwerp na een vraag over het vertrek van Fraser. Laatstgenoemde vertrok eerder dan gepland als assistent bij Oranje vanwege zijn nieuwe functie als hoofdtrainer bij FC Utrecht. Hij werd vervangen door Davids. "Goed dat jullie daarover beginnen", zegt Gullit in het interview. "Mij bekruipt het gevoel dat ze dachten na het vertrek van Henk Fraser: we moeten wel weer iemand hebben die donker is. Sorry hoor, maar ik kan er niks aan doen dat dit gevoel bij mij overheerst", haalt Gullit uit naar de KNVB.

Zelf was Gullit ook een tijdje assistent-trainer bij het Nederlands elftal. Dick Advocaat was in die tijd hoofdtrainer, maar Gullit was niet tevreden over de werkzaamheden die hij mocht uitvoeren. "Heb ik trainingen gegeven bij Advocaat? Nee! Soms dacht ik bij Advocaat wel eens stiekem: zou hij me een keer training laten geven? Maar hij liet me zien dat hij me in principe niet nodig had voor mijn expertise, hij liet mij alleen tussen de spelers staan", concludeert de oud-voetballer. Hij ziet bij Davids hetzelfde gebeuren. "Wat gaat Davids doen? Ik heb alweer gelezen dat hij tussen de spelers moet gaan staan."

Gullit zit in de commissie Mijnals. Die commissie zet zich in om discriminatie bij de KNVB tegen te gaan. Zelf vindt de 59-jarige Amsterdammer dat ze bij de voetbalbond nog een lange weg te gaan hebben. "Als ik naar de KNVB kijk zijn er nu wel meer vrouwen, maar niet meer zwarten. Dat is toch heel apart. Want we willen allemaal gelijke kansen voor iedereen. Maar als die kans zich dan voordoet zijn er meteen mensen die zeggen: 'Ja maar je moet wel de kwaliteit hebben.' Dat vind ik zo erg, dat klinkt bijna alsof men wil zeggen dat donkere mensen geen kwaliteit hebben. Dat vind ik heel kwalijk."

Meer nieuws

Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Arsenal-fans falen hopeloos in poging Manchester City-spelers wakker te houden
1
VZ Kort: UEFA voert rigoureuze regel in om massaal geklaag tegen te gaan
77
Pak 50x je inzet als Manchester United woensdag minstens een keer scoort!
0
Eerste EK-deelnemer maakt selectie precies een maand voor de start bekend
5
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties