Ruud Vormer levert bizarre prestatie in België en schrijft geschiedenis

Al na vijf minuten stond Zulte op voorsprong op bezoek bij de nummer vijftien, toen Karol File een vrije trap van Vormer binnen wist te glijden. Na een klein half uur spelen was de Nederlander opnieuw betrokken bij een doelpunt, al gaf hij niet de assist: een vrije trap van Vormer werd teruggelegd door Alioune Ndour, waarna Zinho Gano voor de 0-2 tekende. Voor rust werd het via Gano ook nog 0-3 en 0-4, en beide keren was Vormer de aangever. Drie goals voor Gano dus, en drie assists voor Vormer. Naast het feit dat de huurling van Club Brugge dus de eerste speler in vijf jaar tijd werd die drie assists in één helft gaf, kwam zijn totaal aantal assists in de Belgische competitie ook nog op tachtig.

Vroeg in de tweede helft werd het 1-4 door Smail Prevljak, maar Zulte trok de zege vervolgens zonder al te veel moeite over de streep. Vormer maakte het feestje in de 79ste minuut nog iets mooier, door uit de counter met een wippertje de eindstand op het bord te zetten: 1-5. Zo boekte Zulte de eerste zege sinds 18 januari, en werd het gat met Eupen verkleind van vier punten naar één.