Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ryan Gravenberch verkozen tot Talent van het Jaar in de Eredivisie

Laatste update:

Spelers die bij aanvang van het seizoen jonger waren dan 21 jaar konden de ereprijs winnen. Alle zes genomineerden waren ook genomineerd voor de verkiezing van Speler van het Jaar. Uiteindelijk was de stem van achttien hoofdtrainers van het afgelopen seizoen doorslaggevend voor de U21-verkiezing; voor de verkiezing van Speler van het Jaar was de stem van aanvoerders doorslaggevend.

Meer: Begrip voor opvallende keuze van Koeman: ‘Hij heeft heel veel voorwaarden’

Gravenberch werd gedurende de uitzending van ESPN diverse keren verrast. Zo was er een videoboodschap van niemand minder dan oud-voetballer Clarence Seedorf en ook zijn broers, onder wie Danzell Gravenberch, lieten een video opnemen. De prijs werd uitgereikt door zijn moeder Aretha, die onder toeziend oog van de familie haar zoon toesprak.

"Ik wil de spelers, de trainer en ook de mensen buiten het voetbal om bedanken. Mijn ouders, mijn broers, mijn neven en mijn vriendin...", liet Gravenberch op zijn beurt weten. "Eigenlijk iedereen die mij hierbij heeft geholpen. Ik hoop dat er nog vele prijzen mogen volgen."

Gravenberch brak in het afgelopen seizoen definitief door als controlerende middenvelder bij Ajax. Hij speelde 47 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 5 doelpunten maken en 6 assists voor zijn rekening nam. Gravenberch ontwikkelde zich tot international: hij werd in november 2020 voor het eerst opgeroepen door toenmalig bondscoach Frank de Boer en debuteerde in maart 2021 in het verloren WK-kwalificatieduel met Turkije (4-2). Enkele maanden later nam hij ook deel aan het EK.

Gravenberch wordt voor de tweede keer benoemd tot grootste talent van het afgelopen seizoen. Hij kreeg in mei al de Johan Cruijff Prijs voor Talent van het Jaar in de Eredivisie. Die prijs, die losstaat van de verkiezing van woensdag, wordt sinds 2003 uitgereikt. Gravenberch werd na het afgelopen seizoen door de technische staf van Ajax al gekozen tot Talent van het Jaar van de club, een prijs die in Amsterdam de Marco van Basten Award wordt genoemd.

De terechte winnaar van de U21 Speler van het Jaar-verkiezing?

Meer nieuws

Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
12
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties