Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Salcido: handleiding vereist?

Laatste update:

Nu, voor de mensen die inderdaad geloofden dat Carlos Salcido onder contract staat bij Real Madrid: ik moet jullie teleurstellen, daar hij afgelopen seizoen eens in de twee weken op mocht draven in het eerste elftal van PSV Eindhoven. Sinds 2006 staat hij daar onder contract en anno 2010 heeft hij van de club te horen gekregen dat hij mag vertrekken uit Eindhoven. Nooit heeft hij Eindhoven en Nederland kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten, ook mij niet. Daar ik regelmatig een wedstrijd van PSV in het Philips Stadion bijwoon, zie ik hem regelmatig negentig minuten aan de gang. Ik heb een paar wedstrijden specifiek op hem gelet en moest concluderen dat negentig minuten lang te zien is dat het voetbal volledig in hem zit. Zo af en toe eens een omhaal, om de bal uit eigen doelgebied weg te werken, of een mooie panna bij de cornervlag, een voorzet wegwerken met een hakje, Salcido doet het allemaal. Dat is allemaal leuk en aardig, maar ik heb hem in vier jaar tijd nooit één echt goede wedstrijd zien spelen.

Nu ben ik geen scout en zo wil ik me ook niet profileren, maar mijns inziens heeft zijn matige spel in Eindhoven maar één oorzaak: hij wordt volledig verkeerd gebruikt. De enige overeenkomst die ik heb kunnen ontdekken met zijn spel in het Mexicaanse elftal, is dat hij ook bij PSV als linksback speelde, en zelfs dat was nog niet eens altijd het geval, daar hij ook vaak met Maza het centrale blok vormde. Iedere wedstrijd weer van het Mexicaanse elftal speelt Salcido een draak van een wedstrijd, puur omdat hij de vrijheid heeft om mee naar voren te gaan, te schieten, en noem het allemaal maar op.

Bij PSV heeft hij die vrijheid niet. Hij wordt vooral gebruikt als gorilla in de verdediging die kleine, snelle, wendbare spitsen af moet stoppen. Men is in Eindhoven vast bang dat hij zijn verdedigende taak laat voor wat het is en enkel mee op komt stomen. Degenen die hem een beetje in de gaten houden tijdens zijn wedstrijden bij Los Tricolores weten dat dit nergens voor nodig is. Salcido staat altijd zijn mannetje in het Mexicaanse elftal en schakelt ontzettend goed om van balbezit naar balverlies. Een andere reden voor zijn matige spel in Eindhoven kan ik niet bedenken. Het feit dat hij vaak mot heeft gehad met de technische staf en zijn ongenoegen meermaals in de media heeft geuit, duidt erop dat hij zelf ook niet bijster tevreden is bij de club. Hij kreeg, naarmate de jaren vorderden steeds minder speeltijd, en als hij dan wel mocht opdraven, was dit vaak op een positie waar hij zich niet thuisvoelt.

Ik ben van mening dat je een speler altijd op zijn favoriete positie moet opstellen, of in ieder geval niet op een positie waar hij een hekel aan heeft. Bovendien moet iedere speler de vrijheid krijgen om te doen waar hij goed in is. Al deze punten die onder het kopje "vereist" genoemd worden in de handleiding van Carlos Salcido, zijn door PSV over het hoofd gezien. Omdat ik weet dat Salcido een bijzonder getalenteerde voetballer is, kan ik er weinig vrede mee hebben dat hij vertrekt. Maar ik gun deze man een voetbalcarrière waarin hij zichzelf prettig voelt. Daarom hoop ik des te meer dat hij deze zomer een mooie club vindt, die hem laat spelen zoals hij dat wil. In dat geval gaan we nog veel van deze voetballer horen, en ben ik in ieder geval fan.

PSV

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
7
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
69
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
13
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties