Sandler maakt eerste minuten voor Man City bij grote Gündogan-show

Sandler beleefde vanwege een slepende knieblessure een valse start in Manchester, maar nadat hij vorige maand in de EFL Cup tegen Leicester City al voor het eerst tot de wedstrijdselectie van manager Josep Guardiola behoorde, maakte hij zaterdag tegen Rotherham United eindelijk zijn eerste minuten voor de Engelse grootmacht. Sandler betrad na 67 minuten het veld van het Etihad Stadium als vervanger van Kevin De Bruyne en kon uiteindelijk optimaal genieten van zijn debuut, doordat City de overwinning op dat moment al lang en breed veilig had gesteld.

Het bal was na twaalf minuten geopend door Raheem Sterling. De Engels international werd in het strafschopgebied van Rotherham United vrijgespeeld door De Bruyne, waarna hij verdediger Semi Ajayi het bos in stuurde en vervolgens koelbloedig afrondde. City had weinig te duchten van de huidige nummer 21 van de Championship en nam in de laatste minuten voor rust uiteindelijk verder afstand van the Millers. Phil Foden verdubbelde de voordelige marge voor de thuisploeg na een fraaie assist van Gündogan, waarna een eigen doelpunt van Ajayi in de blessuretijd van de eerste helft resulteerde in een 3-0 ruststand.

Zeven minuten na de onderbreking zorgde Gabriel Jesus voor de 4-0: de Braziliaan kon de bal in een leeg doel lopen na een fraaie individuele actie over de linkerkant van het veld van Sterling. Guardiola haalde Sterling en De Bruyne vervolgens naar de kant ten faveure van Leroy Sané en Sandler, maar de honger van zijn ploeg was daarmee nog niet gestild. In de laatste zeventien minuten liep City dankzij doelpunten van Riyad Mahrez, Nicolás Otamendi en Sané uiteindelijk uit naar een monsterscore, telkens na een assist van Gündogan, die in totaal viermaal als aangever fungeerde.

Fulham - Oldham Athletic 1-2
Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Fulham tegen het in de League Two, het vierde Engelse profniveau, uitkomende Oldham Athletic. The Cottagers hadden het meeste van de bal, kwam in totaal tot twintig doelpogingen en waren een dikke vijf minuten na de rust door een doelpunt van Dennis Odoi ook nog eens aan de leiding gegaan. Een overtreding in het strafschopgebied leidde een kwartier voor tijd echter tot de gelijkmaker vanaf de stip van Sam Surridge en daarna ging het van kwaad tot erger voor de ploeg van Claudio Ranieri. De net ingevallen Aleksandar Mitrovic liet met nog vijf minuten te gaan op zijn beurt na om een strafschop achter Daniel Iversen te schieten en in de blessuretijd ging het helemaal mis voor de thuisploeg. Een doelpunt van Callum Lang betekende uiteindelijk een pijnlijke uitschakeling voor de nummer negentien van de Premier League.