Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Sarina Wiegman voelt zich te groot voor een mannenteam 'als FC Twente'

Laatste update:

De discussie over een eventuele toekomstige stap van Wiegman naar een mannenelftal ontstond vorig jaar tijdens het EK, dat werd gewonnen door het Engeland van de Nederlandse bondscoach. "Ik denk dat ze een club als Twente zou weigeren, ja", zo zei verslaggever Suse van Kleef in de studio van de NOS.

Stentler was het roerend eens met Van Kleef. "Dat denk ik ook, zeker. Wereldtop is anders dan de nationale competitie. Net zoals het bij de vrouwen ook anders is of je de Ajax vrouwen of het Nederlands elftal gaat coachen. Zij wil echt de top van de top en daar zit ze nu. Wat is voor haar nog een stap hoger?", vroeg de oud-international van de Oranje Leeuwinnen zich af.

Reactie Wiegman
Wiegman onderschrijft de stelling van Stentler in een uitgebreid interview met de Volkskrant. "Ik denk dat dat klopt." Over een vervolg bij Ajax, PSV of Feyenoord is de bondscoach van de Engelse vrouwen een stuk minder stellig. "Nee, nee, daar ga ik verder niet op in. Ik wil in de top werken. Dat doe ik nu en ik ga geen stap terug doen. Dat is het enige dat ik erover wil zeggen."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

De voormalig bondscoach van de Oranjevrouwen, die in 2017 de Europese titel veroverde in eigen land, weet sowieso niet of ze zich thuis zou voelen in de mannenwereld. "Mannenvoetbal is voor mij in elk geval niet de heilige graal. Op dit moment ben ik heel tevreden in het vrouwenvoetbal. Ik ben begonnen bij Ter Leede, daarna ADO Den Haag. Nederland. Nu Engeland."

"Ik ben bezig met presteren, en tegelijkertijd probeer ik de wereld in positieve zin te veranderen. Een combinatie waarvan ik zeker weet dat ik er gelukkig van word", aldus Wiegman, die afgelopen zomer voor de tweede keer een WK-finale verloor. Vier jaar geleden met Nederland, ditmaal met de Engelse ploeg.

Wiegman ziet zichzelf sowieso niet als rolmodel in de wereld van het vrouwenvoetbal. "Ik krijg vaak te horen: 'Je moet naar de mannen, want de hegemonie moet worden doorbroken'. Alsof ík daarvoor verantwoordelijk ben. Maar ik ga geen functie bekleden omdat anderen vinden dat ik iets moet doorbreken."

Denk jij dat Sarina Wiegman een mannenteam kan trainen?

Meer nieuws

Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
6
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
3
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
16
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
29
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
18
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
18

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties