Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Sarri geeft op persconferentie eindelijk uitleg over nieuwe positie De Ligt

Laatste update:

De Ligt was bij Ajax gewend om rechts in het centrum te spelen. In de eerste maanden na zijn transfer naar Juventus werd hij door trainer Maurizio Sarri echter voornamelijk gebruikt als linker centrale verdediger, naast aanvoerder Leonardo Bonucci. Toen De Ligt zijn basisplaats verloor aan Demiral, werd laatstgenoemde de nieuwe rechter centrale verdediger van Juventus en schoof Bonucci op naar links. Sarri heeft na het geblesseerd wegvallen van Demiral vastgehouden aan de positie van Bonucci, waardoor De Ligt weer op zijn vertrouwde positie speelt, als rechter centrale verdediger.

Sarri laat dinsdag op een persconferentie in aanloop naar het bekerduel van morgenavond met AS Roma weten dat de nieuwe bezetting centraal achterin niet is om De Ligt te ontlasten. "Toen Demiral en Bonucci samen speelden, voelde Bonucci zich op links meer op zijn gemak. We hebben ervoor gekozen om op deze manier verder te gaan", zo tekenen diverse Italiaanse media op uit de mond van de oefenmeester.

Demiral liep anderhalf week geleden al vroeg in de competitiewedstrijd van Juventus tegen AS Roma (1-2 overwinning) een zware knieblessure op, waarna De Ligt als invaller zijn rentree mocht maken. De voormalig Ajacied was vervolgens basisspeler in het bekerduel met Udinese (4-0 overwinning) en maakte afgelopen weekend ook de negentig minuten vol in de competitiewedstrijd tegen Parma (2-1 overwinning).

De kans is groot dat De Ligt morgenavond opnieuw in de basis zal starten wanneer Juventus in het kader van de Coppa Italia AS Roma ontvangt. Over het meespelen van Cristiano Ronaldo bestaan wel twijfels: de Portugese vedette krijgt mogelijk rust van Sarri. "We gaan kijken of Ronaldo morgen kan spelen. Als hij zich goed voelt, kan hij drie wedstrijden in één week spelen. Wat dat betreft zie ik geen probleem, maar het belangrijkste is dat hij zich goed genoeg voelt", aldus Sarri.

Het is een goede zaak dat Matthijs de Ligt nu als rechter centrale verdediger speelt bij Juventus

Meer nieuws

Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Berghuis: 'Dat had ik niet verwacht, gezien mijn lange tijd bij de amateurs'
2
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Domper voor De Roon: middenvelder mist Europa League-finale, EK nog haalbaar
4
De Mos schudt Ajax en Feyenoord wakker: 'Groter trainerstalent dan zijn broer'
9
Feyenoord deelt fraaie afscheidsvideo van Slot: 'Genieten van laatste momenten'
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties