Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Sébastien Haller schiet Ivoorkust op Afrika Cup naar finale tegen Nigeria

Laatste update:

Aan de kant van Ivoorkust begon Haller in de punt van de aanval. De spits van Borussia Dortmund werd gesteund door Max Gradel, Seko Fofana en Simon Adingra. Voormalig PSV-middenvelder Ibrahim Sangaré begon op de bank. Bij Congo was Cédric Bakambu de voorste man. Onder meer ex-Vitesse-aanvaller Gaël Kakuta stond in zijn rug opgesteld.

Congo begon sterk aan het duel met het gastland en dacht zelfs aan een vroege voorsprong, nadat de Ivoriaanse goalie Yahia Fofana een ogenschijnlijk makkelijke voorzet niet in een keer kon klemmen. Fofana had de bal vlak daarna alsnog net op tijd vast, waardoor het de scheidsrechter het uit de handen schieten van de bal van Bakambu werd beoordeeld als een overtreding.

Ivoorkust begon niet zeer overtuigend aan het duel, al had het wel op voorsprong kunnen komen via Adingra, die hoog sprong maar naast het doel van Congo kopte. Ivoorkust kwam langzaam maar zeker beter in het duel en dat leidde tot de nodige kansjes. Zo probeerde Haller het na een matige eerste aanname met een spectaculaire omhaal, die hoog over vloog.

Vlak voor rust had Haller Ivoorkust op voorsprong moeten koppen, maar net als Adingra eerder bleef ook deze enorme kopkans onbenut. Franck Kessié was vlak voor rust eveneens dichtbij. De defensieve middenvelder schoot verwoestend richting de verre hoek, die niet bereikt werd. Het schot spatte uiteen op de paal.

Congo kwam via de voor Kakuta ingevallen Theo Bongonda vrijwel direct tot een enorme kans. De aanvaller van Spartak Moskou dribbelde fraai langs enkele Ivorianen en deed zijn schot in het zijnet belanden. Ook Ivoorkust liet zich gelden. Kessié nam een voortrekkersrol op zich en zag zijn schot prima gekeerd worden door Lionel Mpasi-Nzau.

Halverwege de tweede helft was het alsnog raak voor Haller. De spits volleerde uit de stuit over de doelman heen: 1-0. De lange aanvaller kreeg enkele minuten later alweer zijn volgende mogelijkheid, al moest hij net een stapje achteruit zetten om bij de eerste paal uit een hoekschop te kunnen koppen. Zijn inzet ging dan ook naast.

Wéér Haller kreeg een grote kans na een dramatische terugspeelbal van een Congolese verdediger. Dit keer ging het lobje van Haller ternauwernood naast. Het maakte echter niet veel uit, daar Congo er niet in slaagde de gelijkmaker aan te tekenen.

Meer nieuws

Vaessen slaat lucratief bod af en heeft transfer binnen de Eredivisie te pakken
4
Ajax-target imponeert niet: 'Gun het niemand om 34 wedstrijden van hem te zien'
9
Test jouw kennis over EURO 2024 en win maar liefst 5.000!
0
Van Hanegem wijst naar mogelijke verklaring voor minder optreden van Veerman
28
Geld op bankrekening Vitesse raakt op; aanvraag faillissement dreigt
64
Oranje-supporters: 'Hij hoort thuis in de zandbak en is klaar in Oranje'
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties