Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Sébastien Haller uitte onvrede: 'Uiteindelijk bleek Zakaria Labyad de sleutel'

Laatste update:

Haller, die tussen januari 2015 en de zomer van 2017 voor Utrecht speelde, vond aanvankelijk dat hij te veel defensieve arbeid moest leveren. "Als je als spits ook moet gaan verdedigen, voelt het alsof je dubbel werk moet leveren. We zijn er toen mee aan de slag gegaan: hoe kunnen we dat zoveel mogelijk beperken?", vertelt Van de Haar, inmiddels zelf trainer van amateurvereniging SV TEC. "Uiteindelijk was Zakaria Labyad de sleutel. Die werd gehaald en was in eerste instantie niet fit, maar heeft zichzelf opgetraind." Labyad werd in januari 2017 transfervrij aangetrokken nadat hij een halfjaar zonder club zat.

Uiteindelijk stond de aanvallende middenvelder dus een half seizoen samen met Haller op het veld. "Hij was in de omschakeling altijd aanspeelbaar en dat was heel belangrijk voor Haller. Daardoor kon Haller wat sneller in de zestien zijn en had hij meer lucht en power over om te scoren", legt de voormalig spitsentrainer uit. "We hebben daarop getraind aan de hand van beelden. De beelden hebben hem echt geholpen. We hadden destijds een topper als videoanalist, Alex Abresch, die nu bij PSV zit. Je wist gewoon dat Haller filterde wat hij echt nodig had en daar maakte hij gebruik van tijdens de wedstrijden."

"Zijn looplijnen binnen de zestien waren niet best, maar binnen een jaar heeft hij daar gigantische stappen in gemaakt. Daardoor kon hij vaker in scoringspositie komen. Het heeft ertoe geleid dat hij in eerste instantie nog niet voor vier miljoen euro verkocht kon worden, maar het jaar daarop makkelijk voor acht miljoen", doelt Van de Haar op de transfer die Haller maakte van Utrecht naar Eintracht Frankfurt. "Dat hangt ook samen met de ontwikkelingen op de transfermarkt, maar hij heeft er hard voor gewerkt." Haller staat op het punt om de overstap te maken van West Ham United naar Ajax, al is de precieze constructie nog niet bekend. De transfersom lijkt tussen de 20 en 25 miljoen euro te bedragen.

Vrijdag publiceert Voetbalzone een uitgebreid artikel waarin meerdere voormalig ploeggenoten van Sébastien Haller aan het woord komen.

Sébastien Haller wordt een succes bij Ajax

Meer nieuws

De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
3
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
4
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
7
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
3
PSG moet Champions League-finale na zes keer lat en paal aan Dortmund laten
183

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties