Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

SC Cambuur op weg naar de eredivisie

Laatste update:

Na een wisselvallig seizoen is de kans dat Cambuur op de tweede plaats eindigt groot. Met nog 3 wedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong op Go Ahead Eagles zes punten. Een tweede plek, schitterend resultaat. Hier had iedereen voor getekend bij aanvang van het seizoen. Nu we op drie wedstrijden voor het einde zitten, ben ik van mening dat er meer in heeft gezeten. Een aantal keer werd in blessuretijd een voorsprong weggegeven en in wedstrijden tegen de top-vijf van de Jupiler League heeft Cambuur veel moeite gehad. Zo werden de Leeuwarders tegen onder meer Excelsior en De Graafschap met 3-0 terug naar de Friese hoofdstad gestuurd. Die nederlagen kunnen gebeuren natuurlijk en elke ploeg geeft wel eens een voorsprong weg, dus hier zullen de punten niet verspeeld zijn. Maar waar dan wel?

Als je de stand in de Jupiler league bekijkt, valt mij meteen één ding op. Cambuur heeft 75, tevens de meeste, goals gemaakt in het huidige seizoen. Dit is voor een nummer twee niet geheel onlogisch. Wat wel onlogisch is, is het feit dat Cambuur 47 goals tegen heeft. Dit zijn er bijvoorbeeld 20 meer dan de 'Superboeren' en 18 meer dan de 'Eagles'. Ook heeft Cambuur maar 6 goals minder tegen dan de nummer éénnalaatst van de Jupiler league; Fortuna Sittard heeft 53 goals tegen. Deze bovenstaande feiten geven de grote kracht, maar ook de grote zwakte van Cambuur aan. Namelijk: de aanval en de verdediging.

Nadat sterkhouders Koen Brack en Micheal Janssen vorig jaar zijn vertrokken moest de verdediging flink aangepast worden. Het hele centrum is vernieuwd. De backs daarentegen zijn hetzelfde gebleven. Althans, aan het begin van het seizoen. Door blessures heeft Rudy Jansen dit seizoen sporadisch zijn opwachting kunnen maken. Dit verlies werd opgevangen door Nuelson Wau en Dennis van der Ree. Laatstgenoemde is aan een sterke tweede seizoenshelft bezig en kan dan ook niet aangerekend worden op de vele tegengoals. In mijn opzicht kunnen zijn er een aantal spelers die de tegengoals wél aangerekend kan worden. Ik wil in dit column geen persoonlijke aanval doen, dus zal ik slechts een aantal zwakke en sterke punten van de desbetreffende spelers noemen.

Allereerst de keeperspositie. David Meul heeft dit seizoen veel meegemaakt in de goal. De ene wedstrijd sleepte hij Cambuur er doorheen, andere wedstrijden besliste hij de wedstrijd in ons nadeel door grove fouten te maken. Zo bleek hij dit seizoen een uitstekende lijnkeeper, maar was hij minder betrouwbaar bij vrije trappen en hoge ballen. Het tweede punt wat ter discussie staat is het centrale verdedigingsduo. Een speler die in mijn ogen iets te kort komt, die naast een speler staat die op het middenveld een stuk beter uit de voeten zou komen. Leon Hese en Robert van Boxel. Twee aardige voetballers, maar komen voor de posities centraal achterin te kort. Mochten er nog één of eventueel twee versterkingen bijkomen achterin zou ik geen probleem zien voor volgend seizoen. Aanvallend zit het wel snor, dat is dit seizoen bewezen. Een spits met ervaring die mogelijk in de eredivisie de nodige goals weet te maken.

Mocht promotie naar de eredivisie verwezenlijkt worden zal er wat gedaan moeten worden aan de tegen doelpunten. Als je nu al 47 doelpunten tegen krijgt, hoe vaak zal je dan in de eredivisie wel niet de bal uit het net moeten vissen. Daarbij komt nog dat het stadion (nog) niet te vergelijken is met dat van een ploeg die constant meedraait in de eredivisie. Kortom, twee belangrijke punten die promotie naar de eredivisie op het moment om zeep helpen, maar in de toekomst punten moeten zijn die ons juist naar de eredivisie toe helpen.

Na het afgelopen seizoen begin ik steeds meer te verlangen naar de eredivisie. Vorig jaar op een haar na promotie gemist en dit jaar tweede eindigen in de competitie met nog een kans in de play-offs. Deze twee prestaties hebben mij doen beseffen dat we er heel dichtbij zijn en dat promotie komende jaren toch zeker moeten worden gerealiseerd. De sfeer, de overwinningen en de trouwe supporters zijn nu al geweldig. De sfeer kan er alleen maar beter op worden in de eredivisie; een vol stadion en de hele wedstrijd zingen, wat wil je nog meer? De eredivisie zal voor Cambuur alleen maar voordelen hebben. Ook al gaan we er na één of twee jaar weer uit, het zal een prachtige ervaring zijn. Als ik aan deze dingen denk, begint het al te kriebelen. De play-offs zullen zenuwslopend worden, maar nadat het vorig jaar is mislukt gaat het nu wel lukken. Eredivise, here we come.

Meer nieuws

Ricky van Wolfswinkel hakt definitief knoop door over toekomst bij FC Twente
6
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
1
Josip Sutalo openbaart waarom hij een teleurstellend debuutseizoen kent bij Ajax
19
Pascal Jansen geeft duidelijk antwoord als hem wordt gevraagd naar Ajax
12
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
11
Pascal Jansen gaat voor het eerst in op plotseling ontslag bij AZ
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties