Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

SC Cambuur stunt en pakt punt bij teleurstellend Ajax

Laatste update:

Het puntenverlies voor de ploeg van De Boer was niet nodig geweest, als het in het eerste halfuur meer afstand had genomen. Ajax begon wel uitstekend en kwam al binnen anderhalve minuut op voorsprong, toen Wout Droste de bal verspeelde aan Ricardo Kishna en de vleugelaanvaller de geheel vrijstaande Siem de Jong bediende (1-0). Ajax leek hierna een eenvoudige middag tegemoet te gaan en kreeg een paar kansen op meer goals. De Jong leek op weg naar zijn tweede, maar de pass van Lasse Schöne was niet op maat, waardoor de aanvoerder slechts een rollertje produceerde. Niklas Moisander kopte uit een hoekschop net naast en uit een slimme vrije trap van Schöne had Kishna moeten scoren, maar hij vond Leonard Nienhuis op zijn pad.

In het eerste halfuur was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Cambuur en het wachten was dan ook op de tweede goal. De Jong probeerde het nog een keer, ditmaal met een geplaatst schot, maar zag zijn inzet nu rakelings naast gaan. Ajax nam hierna gas terug en plotseling kreeg Cambuur een enorme kans om op gelijke hoogte te komen. Mohammed El Makrini werd niet in de gaten gehouden bij een hoekschop en had de 1-1 binnen moeten koppen, maar van dichtbij mikte hij de bal naast. Marcel Ritzmaier schoot even later nog in de handen van Jasper Cillessen, die niet had verwacht dat het in het laatste kwartier voor rust nog zo spannend zou worden.

De supporters van Ajax maakten hun onvrede kenbaar en zagen Kishna kort in de tweede helft geblesseerd uitvallen. De vleugelaanvaller werd gewisseld voor Bojan Krkic en met de Spanjaard net binnen de lijnen trok Cambuur de score terug in evenwicht: invaller Michiel Hemmen zag zijn gevaarlijke schot tot corner worden verwerkt door Cillessen, maar uit die hoekschop kopte Martijn Barto de 1-1 tegen de touwen. Hier had Ajax duidelijk geen rekening mee gehouden en de ploeg probeerde weer wat meer druk naar voren te zetten. Na een uitstekende pass van Davy Klaassen leek Schöne de voorsprong te kunnen herstellen, maar oog in oog met Nienhuis scoorde hij niet.

De Boer bracht Kolbeinn Sigthórsson in het veld voor Schöne en met de IJslander in het veld hervatte Ajax de zoektocht naar de 2-1. Sigthórsson dacht twintig minuten voor tijd een strafschop te verdienen, maar scheidsrechter Danny Makkelie zag er niets in en wees niet naar de stip. Even later werd Klaassen nog gevaarlijk, maar zijn schot werd gekeerd door Nienhuis, die even later te lang treuzelde en daardoor een indirecte vrije trap in het strafschopgebied veroorzaakte. Het schot van Sigthórsson was hard, maar leverde niet het gewenste resultaat op, en ook een vrije trap van Daley Blind belandde niet in het doel. De Boer moet zodoende nog even wachten op zijn honderdste overwinning als coach van Ajax: hij blijft voorlopig op 99 zeges steken. Volgende week speelt Ajax uit tegen NAC Breda en krijgt Cambuur bezoek van RKC Waalwijk. Cambuur heeft nu vijf punten meer dan de Brabanders.

-
Denk je dat Ajax nog kampioen wordt?

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties