SC Cambuur wint in Almere en blijft dromen van rentree in Eredivisie

De eerste twintig minuten verliepen desastreus voor het elftal van interim-trainer Ole Tobiasen. Doelman Agil Etemadi beoordeelde een voorzet van Sai van Wermeskerken niet goed en liet zich verrassen door de alerte Nigel Robertha: 0-1. Cambuur verdubbelde de voorsprong slechts enkele minuten later. Robin Maulun rook zijn kans bij een afgemeten voorzet en kopte vervolgens raak. De grootste kans voor Almere City om de achterstand te verkleinen kwam net voor rust, maar Stijn Meijer had geen geluk met een kopbal. Xavier Mous redde bekwaam en hield zodoende de marge van twee doelpunten intact.

Niek Vossebelt bracht de spanning terug met een doelpunt in de beginfase van de tweede helft. Het goede voorbereidende werk was van Meijer, waarna de middenvelder van Almere City de bal van dichtbij binnen kon tikken. Cambuur liet zich ook niet onbetuigd in aanvallend opzicht, al waren de kansen voor de gasten uit Friesland schaars. Een inzet van Robertha vloog hoog over het doel, terwijl een afstandsschot van Robbert Schilder maar net over de lat verdween. Aan de andere kant liet James Efmorfidis een goede mogelijkheid onbenut.

In de laatste tien minuten bleef Almere City op zoek naar de gelijkmaker, die er uiteindelijk niet kwam. Ook het inbrengen van aanvallers Rogier Benschop en Kevin Luckassen bood geen soelaas voor de thuisspelende ploeg. Cambuur hield stand, trok de overwinning over de streep en staat in de volgende ronde zeer waarschijnlijk tegenover De Graafschap, de huidige nummer zeventien van de Eredivisie. Eerst een thuiswedstrijd op zondag 19 mei, het returnduel volgt drie dagen later op 22 mei.