Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Cristiano Ronaldo wint rechtszaak: Juventus moet Portugees miljoenen betalen

Laatste update:

Nadat het voetbal tussen maart 2020 en juni 2020 ruim honderd dagen stil kwam te liggen, werden de competities hervat voor lege tribunes, waardoor clubs inkomsten misliepen door de afwezigheid van supporters. Voor onder meer Juventus waren de problemen daardoor groot. De club klopte individueel bij spelers aan om salaris in te houden.

Ronaldo, die bij Juventus 31 miljoen euro netto per jaar verdiende, stemde ermee in dat het salaris tijdelijk bevroren werd. Uit uitgelekte documenten bleek echter dat Ronaldo nog een slordige twintig miljoen euro tegoed had, waarna hij in september vorig jaar definitief een rechtszaak aanspande.

Juventus voerde in het Covid-tijdperk twee salariswijzigingen door. De eerste, in 2020, had betrekking op de gehele selectie en de technische staf. Bij het tweede initiatief, een jaar later, klopte de club individueel bij spelers aan via hun entourage. Het salaris dat werd ingehouden bij Ronaldo vormt een aanzienlijk bedrag en de Portugees was dus van mening dat hij daar recht op had.

Volgens het rapport van La Gazzetta dello Sport heeft de Italiaanse voetbalbond (FIGC) Ronaldo gelijk gegeven, waardoor Juventus daadwerkelijk die miljoenen, plus rente, zal moeten overmaken.

De door Ronaldo gewonnen zaak zal Juventus pijn doen, daar de Oude Dame volgens Italiaanse media de afgelopen jaren geen rekening had gehouden met de kwestie. Ook liep de recordkampioen van Italië het afgelopen seizoen miljoenen mis, omdat het door de UEFA werd uitgesloten van deelname aan de Europese competities, vanwege eerdere fraude met salarisbetalingen aan spelers. Bovendien kreeg Juventus daar een boete van tien miljoen euro bovenop.

Dit seizoen krabbelt Juventus sportief gezien weer wat op. Momenteel bezet het de derde plaats in de Serie A, dat aan het einde van het seizoen goed is voor een direct ticket voor de groepsfase van de Champions League. Bovendien speelt Juve nog mee in het Italiaanse bekertoernooi. Op 23 april staat de returnwedstrijd in de halve finale tegen Lazio op het programma. Daar verdedigt de ploeg van Massimiliano Allegri een 2-0 voorsprong.

Meer nieuws

Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
4
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
9
Thomas Müller heeft opmerkelijk verzoek aan fans van Bayern: 'Kijk in je kast!'
13
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
2
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
16

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties