Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

SC Heerenveen deelt AZ flinke tik uit na zesde goal van Lammers

Laatste update:

Voor Heerenveen kwam de zege op een bijzonder welkom moment, want sinds een overwinning in de eerste speelronde wist het team van Jan Olde Riekerink enkel nog van De Graafschap (0-5) te winnen. De blauw-witten begonnen echter niet goed in Alkmaar, want nadat Oussama Idrissi twee keer gevaarlijk was geweest, schoot Thomas Ouwejan de 1-0 tegen de touwen. De voorzet van Idrissi kon door Dave Bulthuis nog worden weggewerkt, maar de rebound bleek na zestien minuten spelen wel aan Ouwejan besteed.

AZ bleef de bovenliggende partij en Heerenveen kreeg pas na 25 minuten zijn eerste serieuze kans: Morten Thorsby schoot de bal na een vrije trap van Yuki Kobayashi tegen het been van een tegenstander aan. Even later was het wel raak: Michel Vlap rondde rustig af na een uitstekende actie van Arber Zeneli. Vlap en Idrissi creëerden hierna mogelijkheden, maar pas in de tweede helft werd er weer gescoord. Na een klein uur voetballen was Vlap het eindstation van een counter en stiftte hij de bal over Marco Bizot heen: 1-2.

Van den Brom greep in: Mats Seuntjens en Adam Maher vervingen Björn Johnsen en Fredrik Midtsjö. Later kwam ook Marko Vejinovic in de ploeg voor Pantelis Hatzidiakos. AZ en Heerenveen hadden moeite om tot uitgespeelde kansen te komen, maar na 79 minuten was het opeens raak. Albert Gudmundsson kopte hard binnen na een voorzet van Ouwejan. AZ leek hierdoor toch een punt over te houden aan het duel, maar Sam Lammers maakte zijn zesde van het seizoen en bezorgde sc Heerenveen het volle pond: 2-3.

-
Een terechte zege voor sc Heerenveen?

Meer nieuws

'Xavi Simons kan Paris Saint-Germain achterlaten voor opzienbarende terugkeer'
4
PSV distantieert zich van beschuldigend statement Noa Lang
51
'Manchester United wil tóch af van Ten Hag en spreekt al met ideale vervanger'
10
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
9
Komst Potter naar Ajax onwaarschijnlijk; minder twijfels over alternatief
34
Mbappé beslist niet gediend van vraag over Real Madrid direct na CL-exit met PSG
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties