SC Heerenveen geeft voorsprong weg en grijpt naast koppositie

Met veertien punten uit zeven wedstrijden beleeft Heerenveen zijn beste competitiestart sinds het seizoen 2003/04, toen men na zeven speelronden op vijftien punten stond. De Friezen voegden zaterdag echter geen enkel punt aan dat totaal toe en in de eerste helft ging het al niet van harte met het team van Dwight Lodeweges. Hoewel er weinig serieuze kansen werden gecreëerd, kwam Willem II wel iets dreigender voor de dag. De eerste kans was na een kwartier ook voor de thuisploeg, maar Mitchell Dijks ging net onder een hoekschop van Stijn Wuytens door.

Mark Uth liet na zeventien minuten van zich spreken, toen hij van een meter of twintig naast schoot. De Duitser had acht minuten voor de onderbreking de 0-1 moeten maken, maar hij vergat een fout van Terell Ondaan af te straffen doordat hij recht op doelman Kostas Lamprou mikte. Even later, na 41 minuten, opende Uth wél de score. Doke Schmidt onderschepte een counter van Willem II en lanceerde Daley Sinkgraven en op aangeven van het talent schoof Uth de bal in het doel: 0-1. Willem II speelde niet slecht, maar kon de weg naar het doel maar moeilijk vinden.

Dat was in de tweede helft niet anders en het team van Jurgen Streppel had geluk dat men na een uur niet tegen een dubbele achterstand hoefde aan te kijken. Luciano Slagveer stond na een goede dribbel oog in oog met Lamprou, maar de keeper keerde het zwakke schot van de aanvaller. Na die grote mogelijkheid leek Willem II wakker geschud, want men ging nadrukkelijker op de aanval spelen en kwam ook tot een aantal kansen. Onder anderen Samuel Armenteros en Robbie Haemhouts stuitten echter op Kristoffer Nordfeldt. De keeper moest zich een kwartier voor tijd wel gewonnen geven.

Ali Messaoud legde van ver aan en zijn vrije trap viel via een medespeler zomaar in het doel van Nordfeldt: 1-1. Willem II rook bloed en ging op jacht naar de winnende treffer. Nordfeldt moest handelend optreden op een volley van Bruno Andrade en moest drie minuten voor tijd nog een tweede doelpunt slikken. Na een passje van Andrade knalde Ondaan de bal hard in de korte hoek en zorgde hij dus voor een sensatie in het Koning Willem II stadion. De promovendus staat nu met twaalf punten op de achtste plaats, terwijl Heerenveen drie plaatsen hoger staat.