Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

SC Heerenveen schoolt spits om tot rechtsback: 'Ik ga voor een basisplaats'

Laatste update:

"De club kwam een tijdje terug met dit idee. Ik heb nagedacht, gewikt en gewogen en toen hebben we gezamenlijk besloten dat ik voor de rechtsbackpositie ga", legt hij uit via de officiële kanalen van zijn club. Hornkamp stond in het verleden op het trainingsveld al regelmatig in de verdediging: "Toen ik bij het eerste kwam, om als spits van de beloften op meer weerstand te stuiten, waren Henk Veerman en Reza Ghoochannejhad de centrale aanvallers. Bij elf-tegen-elf werd ik dan rechtsback en dat ging eigenlijk best goed. Zo goed dat ik bij het tweede ook af en toe wedstrijden op die positie ging spelen."

Hornkamp kwam door de aanwezigheid van concurrenten Sam Lammers en Pelle van Amersfoort tot nu toe zes keer als invaller binnen de lijnen, maar hij hoopt op zijn nieuwe positie wel een plek bij de eerste elf te kunnen veroveren. De aanvaller gaat er in ieder geval van uit dat hij goed uit de voeten zal kunnen rechtsachterin: "Ook mijn teamgenoten en vrienden denken dat. Met hen heb ik het ook uitgebreid besproken. Zij vinden dat ik sterk ben in de duels, over veel explosiviteit beschik en altijd veel energie lever. Dat klopt denk ik wel."

"De eerste paar wedstrijden na de winter zal ik geduld moeten hebben, want ik zit nog midden in m'n spoedcursus rechtsback. De fijne kneepjes moet ik me nog eigen maken, maar dat komt goed. De andere verdedigers en keepers helpen me daar goed bij. Op termijn ga ik natuurlijk voor een basisplek", sluit hij af. De twintigjarige Hornkamp speelt sinds 2015 voor Heerenveen, dat hem destijds oppikte bij AZ. De geboren Noord-Hollander maakte daarvoor zes jaar deel uit van de jeugdopleiding van Ajax.

Denk jij dat Jizz Hornkamp een goede rechtsback zal worden?

Meer nieuws

De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
10
Slot geeft aan of hij spelers uit de Eredivisie mee wil nemen naar Liverpool
6
Joey Veerman en Luuk de Jong zingen in microfoon op kampioensfeest van PSV
0
San Siro ziet zes doelpunten, maar geen winnaar tussen AC Milan en Genoa
6
Hakim Ziyech en Dries Mertens maken prachtige goals voor winnend Galatasaray
41
Keane geeft Haaland nieuwe veeg uit de pan; doodse stilte in studio volgt
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties