Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

SC Heerenveen slaat terug met nieuw beleid

Laatste update:

Van der Meer brengt namens de RvC de mening dat de huidige directie zijn werk de afgelopen jaren met veel inzet en betrokkenheid heeft uitgevoerd en dat er ook sportief en financieel aansprekende resultaten zijn behaald. Toch acht men een verandering nodig: "SC Heerenveen heeft behoefte aan een leider, een voorzitter van het directieteam." Na de aanstelling van een nieuwe voorzitter zal binnen het management van de club een herverdeling van taken en verantwoordelijkheden plaatsvinden.

Behalve de gedwongen stap terug van de directie zal ook de RvC een grote stap terug doen. Besloten is om een vernieuwingsproces te starten, waarbij vijf van de zes leden van de RvC in de periode 2010/12 aftreden en niet herkiesbaar zijn. Van der Velde zal enkel nog als 'erevoorzitter' en supporter bij de club betrokken zijn en is niet langer lid van de RvC.

Dit zorgt er voor dat Heerenveen op de korte termijn druk bezig is met het zoeken van een nieuwe voorzitter. Maar waar vind je iemand die voldoet aan de gestelde eisen? De nieuwe voorzitter zal een goede manager moeten zijn met meer leiderschap dan de huidige directie. Het moet tevens iemand zijn met Fries bloed en iemand die de Friese taal beheerst. Het moet uiteraard absoluut iemand zijn die affiniteit heeft met voetbal. Joop Alberda zou een optie kunnen zijn. De 58-jarige sportbestuurder uit Oosterwolde is momenteel actief als voorzitter van NL Coach en heeft jarenlange ervaring in de sportwereld. Ook Toon Gerbrands is een gewaardeerd Nederlands sportcoach en manager, daarbij net als Alberda afkomstig uit Friesland.

Heerenveen heeft aangegeven dat er nog altijd voldoende financiële middelen aanwezig zijn om te beginnen aan een herstelperiode. Deze herstelperiode gaat inhouden dat er veel spelers bij SC Heerenveen zullen vertrekken, er zal worden gestreefd naar een selectie van 24 tot 26 man. Door een vermindering van het aantal contractspelers wordt gehoopt dat er ruimte ontstaat voor spelers die het niveau van de club omhoog halen. Het lijkt er op dat Michael Dingsdag, Gerald Sibon en Paulo Henrique op zoek kunnen naar een nieuw avontuur. Daarnaast zullen ook Martin Lejsal en Hernán Losada (aflopende huurcontracten) niet langer bij Heerenveen spelen. Igor Djuric, Milan Kopic en Tarik Elyounoussi mogen ongetwijfeld vertrekken bij een mooi bod en Henk Timmer wordt bedankt voor zijn verdiensten in de laatste maanden van het huidige seizoen.

Hoewel Ron Jans nog niet officieel in dienst is, denkt hij al wel mee over volgend jaar. De directie gaat in overleg met de nieuwe trainer de komende periode op zoek naar versterkingen. De zwakke plekken in het team zijn duidelijk: de verdediging is op diverse plaatsen onzeker en flink onderbezet. Er zullen twee centrale verdedigers en een linksback bij moeten. Ik ben van mening dat de club zich moet richten op Nederlands talent. Voor de plek van centrale verdediger kom je dan al gauw uit bij Dirk Marcellis. Deze 21-jarige verdediger is ontevreden bij PSV omdat hij hier nauwelijks in aanmerking komt voor een basisplaats. Talenten als Jordy Buijs en Guus Joppen zijn ook spelers die Heerenveen nauwlettend in de gaten zou moeten houden.

Ook moet er een vervanger voor Sibon bij komen, voor die positie zou sc Heerenveen zich moeten richten op Bas Dost. De spits van Heracles Almelo scoorde dit seizoen al elf keer, daarmee is hij de beste scorende spits in de Eredivisie van Nederlandse afkomst. Of Dost ook haalbaar is, is nog maar de vraag. De spits staat in de belangstelling van Feyenoord en FC Twente en gaf aan dat hij graag wil bijtekenen wanneer Heracles zich plaatst voor Europees voetbal. Goede alternatieven voor Dost zijn Jeremy Bokila (AGOVV Apeldoorn, transfervrij) en Nacer Chadli (AGOVV Apeldoorn).

Tot slot adviseer ik bij deze mijn club zich meer op de jeugdopleiding te richten. Het wordt zo langzamerhand traditie om je als trainer van Heerenveen weinig van de beloften aan te trekken. Door spelers uit de beloften weinig bij het eerste elftal te betrekken creëer je een groter wordende stap tussen de twee elftallen. Daarbij zitten er spelers in het beloftenelftal die een stap hogerop aan kunnen. Een voorbeeld hierbij is bijvoorbeeld Donovan Deekman, die vorig jaar tijdens zijn debuut scoorde en een assist gaf. Pawel Wojchiechowski startte tegen AZ thuis in de basis en maakte binnen een kwartier een doelpunt.

Meer nieuws

Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
0
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
49
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties