SC Heerenveen toont zich efficiënt en geeft Vitesse flink pak slaag

Peter Bosz kan een nieuw contract ondertekenen bij Vitesse, maar het is zeer de vraag of hij blijft. De trainer wil zekerheid hebben over de financiële toekomst van de club en intussen neemt de sportieve situatie van de Arnhemmers ernstige gevolgen aan. Door de nederlaag in het Abe Lenstra Stadion heeft Vitesse slechts één keer gewonnen in de laatste tien speelronden en blijft men met 22 punten op de twaalfde plaats staan in de Eredivisie. De geel-zwarten speelden na tien minuten eigenlijk al een verloren wedstrijd, want toen stond het al 2-0. De eerste kans van de wedstrijd was overigens ook al voor Heerenveen: Mark Uth vond Eloy Room op zijn pad.

Twee minuten later, in minuut vier, lag de bal er wel in. Wallace greep voor de tweede keer niet goed in en werd voorbij gesneld door Sam Larsson. De Zweed behield het overzicht en bediende Luciano Slagveer, die de bal bij de eerste paal kon binnenschieten. Heerenveen gaf de tegenstander een lesje in effectiviteit, want de tweede kans leverde eveneens een doelpunt op. Joey van den Berg bediende Uth en die rondde met zijn linker beheerst af voor de 2-0. Vitesse speelde met vuur, want Larsson was even later nog dicht bij de 3-0, maar hij schoot via een uitgestoken hand van Room over. Vitesse speelde niet best en werd eigenlijk alleen gevaarlijk bij hoekschoppen.

Rond het halfuur gingen de gasten echter beter spelen en via Zakaria Labiad en Valeri Qazaishvili was men ook dicht bij de aansluitingstreffer. Heerenveen bleef ook zijn mogelijkheden krijgen en kwam drie minuten voor rust op 3-0: Sinkgraven controleerde de bal bij een hoekschop en schoot raak. Het was scheidsrechter Dennis Higler ontgaan dat de middenvelder daarbij de bal met zijn arm had getoucheerd. Bosz voerde in de rust een driedubbele wissel door: Dan Mori, Uros Djurdjevic en Kevin Diks vervingen Jan-Arie van der Heijden, Josh McEachren en Wallace. Veel hielp het niet, want na 53 minuten kwam Heerenveen voor de vierde keer tot scoren

Slagveer hoefde alleen maar tegen een pass van Larsson aan te lopen om voor de 4-0 te zorgen en daarmee was het verzet van Vitesse definitief gebroken. Guram Kashia was bij een hoekschop nog wel dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet werd van de lijn gekopt door Stefano Marzo. De Georgiër zou zijn doelpunt echter toch nog vinden, want na 77 minuten knikte hij na een vrije trap van Marko Vejinovic raak. Vitesse was echter al geknakt en een slotoffensief bleef dan ook uit. Het team van de geplaagde Bosz kan de borst nu opnieuw natmaken, want volgende week zondag komt Ajax op bezoek.