Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

SC Heerenveen uit na PSV en Ajax ook zorgen: 'Net nu we op weg zijn'

Laatste update:

De Nederlandse clubs worden flink getroffen door de maatregelen uit het Kunduz-akkoord. Door onder andere een zogeheten crisisheffing op topsalarissen en het mogelijk doorberekenen van de kosten van politie-inzet rondom wedstrijden, krijgen sc Heerenveen en andere clubs te maken met hoge, onvoorziene kostenposten. De betaald voetbalclubs moeten extra belastingheffing afdragen en Heerenveen heeft berekend dat het een extra kostenpost van anderhalf miljoen euro krijgt.

"Dat iedereen in dit huidige economische klimaat een bijdrage moet leveren, is verklaarbaar", zegt voorzitter Robert Veenstra donderdag op de officiële clubwebsite. "Maar door dit besluit worden sc Heerenveen en de andere clubs geconfronteerd met een onevenredige hoge kostenpost. En dat ook nog eens met terugwerkende kracht. Voor multinationals, waar deze regeling vooral voor bedoeld is, komt de klap verhoudingsgewijs veel minder hard aan dan bij de voetbalclubs. Hier hebben wij ook niet op kunnen anticiperen en zorgt voor een enorm gat in de begroting."

"Net nu we met onze club op de juiste weg zijn en we internationaal gezamenlijk streven naar Financial Fair Play", aldus Veenstra balend. De voorzitter vindt het extra jammer, aangezien Heerenveen een intensieve periode van saneren achter zich heeft liggen. "Daarin hebben we zware, maar verantwoorde beslissingen genomen om de continuïteit van de club te waarborgen. Nu dit er plotseling overheen komt, zal de komende tijd in het teken staan hoe we een dergelijk gat kunnen dichten."

"Het is een moeilijk verhaal, waardoor er de meest wilde en meest ongenuanceerde verhalen ontstaan. Natuurlijk willen we onze achterban niet opzadelen met de directe financiële gevolgen van deze kabinetsmaatregel, maar als deze maatregel overeind blijft, zullen we links- of rechtsom toch een financiële oplossing moeten vinden om die extra anderhalf miljoen euro te betalen. Dat heeft ongetwijfeld nadelige gevolgen voor onze club", dus Veenstra.

Meer nieuws

Van der Gijp brengt treurig nieuws over Overmars: 'Totaal de oude niet meer'
0
Live meepraten in de Premier League: Arsenal - AFC Bournemouth
3
Justin Kluivert doet open sollicitatie bij Ronald Koeman in aanloop naar het EK
13
'Manchester United mikt op Franse verdediger die 70 miljoen moet kosten'
7
Felbegeerde De Zerbi vertelt of hij überhaupt openstaat voor een nieuwe club
6
Geen penalty na zelden vertoonde handsbal in de KKD: 'Dit is donkerrood'
38

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties