Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Schade aan Berlijnse muur valt hoger uit: 'Veel geld voor twee twintigers'

Laatste update:

De zogeheten East Side Gallery, een deel van de muur dat in 1990 door 118 kunstenaars werd beschilderd, werd in de nacht voorafgaand aan het Conference League-duel tussen Feyenoord en Union met graffiti overgespoten en voorzien van het woord 'Feyenoord'. In de buurt van de muur werden twee gemaskerde Nederlandse mannen van 21 en 25 jaar oud aangehouden. Ze hadden verfresten op hun handen en waren in het bezit van verschillende spuitbussen. "Het verwijderen van de Feyenoord-graffiti was ingewikkelder dan het op het eerste gezicht leek en valt daarmee duurder uit dan verwacht", zegt Berger.

De verfresten zijn inmiddels verwijderd, maar daarmee is wat Berger betreft de kous nog niet af. De stichting zit met een flinke kostenpost opgescheept. "10.000 euro is veel geld voor de twee opgepakte twintigers in het geval van een veroordeling, maar een schijntje voor Feyenoord", vertelt Berger. "Wij verwachten dat de club de verantwoordelijkheid neemt voor zijn fans en de kosten draagt, maar tot nu toe hebben we niks gehoord." Eerder liet de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb al weten woest te zijn op de Feyenoord-aanhangers die zich hebben misdragen in Berlijn.

De door het tweetal aangebrachte graffiti werd al snel verwijderd, maar daarmee kon niet voorkomen worden dat de toplaag beschadigingen heeft opgelopen. "De schade aan de beschermlaag blijkt groter dan gedacht. Hoe diep die is beschadigd, moet nog worden vastgesteld", besluit Berger. De daders gingen in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 01.45 uur te werk, toen zij werden betrapt door een medewerker van een beveiligingsbedrijf. De gealarmeerde politie trof vervolgens een enorme tekening van ongeveer achttien bij twee meter aan. Later werden de woorden 'Ultra's Union!' er overheen gezet.

-

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
3
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
3
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
15
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
53
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties