Scheidsrechter blundert bij nipte zege koploper Liverpool

Met het openingsdoelpunt was niets mis. Liverpool kwam vijf minuten voor rust op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Gerrard, die mocht aanleggen nadat James Tomkins bij een actie van Luis Suárez hands had gemaakt. Suárez had even daarvoor overigens zelf nog de lat geraakt met een heerlijke stift. Veel meer opwinding kende de eerste helft niet, maar toch slaagde Liverpool er niet in om de voorsprong mee de kleedkamer in te nemen. West Ham kwam kort voor rust op gelijke hoogte via Guy Demel, die de bal kon binnen tikken omdat Simon Mignolet het leder had laten vallen.

Dit doelpunt was echter bijzonder discutabel. Bij het luchtduel sloeg Andy Carroll Mignolet in het gezicht, waardoor de geschrokken keeper de bal los liet en Demel kon binnentikken. Carroll maakte dus een duidelijke overtreding en de grensrechter stond ook met zijn vlag omhoog, maar Taylor ging niet op het advies van zijn assistent in en kende een doelpunt toe. Liverpool baalde als een stekker, maar kreeg in de tweede helft zelf ook een cadeautje. Eerst was er nog een goede kopkans voor Carroll, maar zijn inzet belandde net boven Mignolet op de lat.

Even daarna kreeg Liverpool de tweede strafschop van de wedstrijd. Vleugelverdediger Jon Flanagan brak door en tikte de bal langs doelman Adrian, die het speeltuig nog wel raakte. Hierna raakte hij ook Flanagan, die naar de grond ging en een penalty verdiende. Ook dit leek een onjuiste beslissing van Taylor, die Gerrard opnieuw geen fout zag maken vanaf elf meter (1-2). Voor Stevie G betekende dit zijn 173ste doelpunt voor Liverpool, een meer dan clubicoon (en zijn voormalige trainer) Kenny Dalglish, die overigens bij de wedstrijd in Londen aanwezig was.

Na de goal van Gerrard kon Liverpool de wedstrijd rustig uitspelen. De bezoekers kregen via Suárez nog goede mogelijkheden om verder uit te lopen, maar het passje van de Uruguayaan op Daniel Sturridge mislukte en even later raakte hij de bal helemaal verkeerd. Een volley van Sturridge (die overigens helemaal niet in de wedstrijd zat) werd nog simpel gepakt door Adrian, terwijl Suárez opnieuw de lat raakte: ditmaal met een schot buitenkant voet. Gescoord werd er niet meer en dus bleef het bij 1-2. Volgende week krijgt Liverpool bezoek van Manchester City, misschien wel de belangrijkste concurrent in de strijd om het kampioenschap.