Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Schlemiel' Burak Yilmaz zwaait nationale ploeg gedag na play-offdrama

Laatste update:

77-voudig international Yilmaz (31 goals) mocht bij een 2-1 achterstand aanleggen voor een strafschop, maar schoot over. Daarmee ging de WK-droom van de Turkse captain in rook op. Yilmaz barstte in tranen uit, waarop zijn ploeggenoten naar hem toe snelden en hem steun boden. "Het spijt me", zei Yilmaz achteraf. "Hoe ik niet kon scoren - ik ben nog steeds in shock. We hebben ons land boos gemaakt. Ik ga deze penalty elke nacht van mijn leven scoren in mijn dromen."

Toch ontkent Yilmaz dat de horroravond ten grondslag ligt aan zijn besluit. "Na zo'n wedstrijd zou ik niet willen stoppen, maar ik denk niet dat dat de juiste beslissing is. Mijn beslissing om te stoppen is niet emotioneel. Het is een logische. Het is tijd om plaats te maken voor onze jonge vrienden, de nieuwe generatie, de nieuwe structuur." Yilmaz sluit de deur voor de nationale ploeg echter nog niet definitief: "Als extreme, ongelooflijke situaties plaatsvinden, zal ik helpen."

Yilmaz, spits van Lille OSC, maakte zijn debuut voor de nationale ploeg in april 2006, tijdens een vriendschappelijk duel met Azerbeidzjan (1-1). Zijn eerste interlandgoal volgde pas meer dan vijf jaar later, tijdens een EK-kwalificatiewedstrijd met België (1-1). Yilmaz kwam uit op het EK 2016 en 2020, maar speelde nog nooit een mondiale eindronde. De goalgetter is met zijn 31 goals voor de nationale ploeg momenteel tweede Turkse topscorer aller tijden: alleen Hakan Sükür maakte er meer (51).

View this post on Instagram

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

UEFA World Cup Qualifiers
Portugal
3 - 1
Turkije

Meer nieuws

Babangida laat in videoboodschap van zich horen na mooie actie Vitesse en Ajax
0
'Naar Ajax? Ik zou het nooit doen als ik hem was. Dat gekkenhuis...'
1
Slot verlaat Feyenoord voor Liverpool en wordt duurste Nederlandse trainer
12
VZ Team van de Week: Feyenoord hofleverancier na afscheidswedstrijd Arne Slot
8
Argentinië maakt voorselectie Copa América bekend: wel Rulli, geen Benítez
15
Zeker twee spelers van Olympique Marseille beschoten; allebei ongedeerd
37

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties