Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Schmidt kiest voor CL-debutant; Midtjylland baalt van uitspraak FIFA

Laatste update:

In de returnwedstrijd tegen Galatasaray kreeg Boscagli twee gele kaarten. "Daarvoor hebben we geschikte alternatieven, met Nick Viergever en Armando Obispo. Ze verdienen het allebei om te spelen", zei Schmidt maandag op de persconferentie in aanloop naar het treffen. De keuze is gevallen op Obispo, waardoor Viergever op de bank zit. Als hij invalt, speelt Viergever zijn 85ste wedstrijd in Europees verband voor een Nederlandse club. Hij zou daarmee het record van Danny Blind en Willy van de Kerkhof (84) verbreken.

Het Eindhovens Dagblad hield in de aanloop naar de wedstrijd rekening met nog een wijzigingen. Phillipp Mwene kreeg in het tweeluik met Galatasaray de voorkeur als rechtsback, maar Jordan Teze traint inmiddels weer volop mee met de A-selectie en de krant verwachtte dat hij een kans zou krijgen. Schmidt houdt echter vast aan Mwene op de rechtsbackpositie. Daardoor is de entree van Obispo de enige wijziging ten opzichte van het uitduel met Galatasaray van vorige week.

Midtjylland - dat vorig seizoen als nummer twee achter kampioen Bröndby IF eindigde in Denemarken - heeft te maken met een corona-uitbraak. Trainer Bo Henriksen moet Nicolas Madsen, Henrik Dalsgaard, voormalig sc Heerenveen-verdediger Daniel Höegh en sterspeler Pione Sisto missen, nadat ze positief zijn getest. Ook Jens Cajuste is niet van de partij, al stond dat van tevoren al min of meer vast. De middenvelder annex Zweeds international heeft de ruimte gekregen om een transfer te maken en is op weg naar Brentford.

Een paar uur voor de wedstrijd kreeg Midtjylland bovendien te horen dat centrumverdediger Juninho niet inzetbaar is. De disciplinaire commissie van de FIFA bepaalde dat een schorsing die hij opliep bij zijn vorige club Bahia wordt gehandhaafd in Denemarken. Daardoor is Juninho, die sinds zijn zomerse komst al drie duels speelde, de komende zes wedstrijden geschorst. Hij heeft twee van zijn acht duels schorsing al uitgezeten in Brazilië. "We hebben geen begrip voor de timing van de beslissing", zegt directeur Svend Graversen van Midtjylland op de clubsite. "We zijn een paar uur verwijderd van een belangrijke wedstrijd in Nederland en we hebben geen tijd om een vervanger mee te nemen." De club onderzoekt de mogelijkheid om beroep aan te tekenen.

Opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Obispo, Max; Sangaré, Götze, Van Ginkel; Madueke, Zahavi, Gakpo

Opstelling FC Midtjylland: Lössl; Nwadike, Sviatchenko, Nicolaisen; Andersson, Evander, Charles, Paulinho; Mabil, Brumado, Dreyer.

-
Verwacht je dat PSV de eerste wedstrijd tegen FC Midtjylland wint?

Meer nieuws

De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
30
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
148
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
349
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
15
'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
46

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties