Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vitesse dieper in de put: club werd grotendeels gefinancierd door Abramovich

Laatste update:

De Russische Abramovich is onder meer bekend als de voormalige eigenaar van Chelsea. Daar moest hij een paar jaar geleden echter mee stoppen, wat een gevolg was van de sancties tegen hem wegens de oorlog in Oekraïne.

Het was al bekend dat Oyf banden had met Abramovich, maar in hoeverre de Arnhemse club daadwerkelijk gefinancierd werd door de oligarch was niet duidelijk. Daar is nu dus verandering in gekomen. Uit het onderzoek is gebleken dat de tientallen miljoenen euro's waarmee Oyf Vitesse de afgelopen jaar financierde, bijna volledig van Abramovich komen.

Oyf, sinds 2018 eigenaar van Vitesse, verstrekte leningen en garanties aan de Arnhemse club. Dat ging allemaal via Oyfs brievenbusbedrijf Matteson Overseas Limited, dat gevestigd is op de Britse Maagdeneilanden.

Dat bedrijf leende veel geld van Abramovich: over een periode van tien jaar zou het gaan om ruim 190 miljoen euro. Vervolgens werd Vitesse dus ook gefinancierd via Matteson, met geld dat zodoende voor 99 procent afkomstig was van Abramovich.

Vitesse zelf wil niet reageren op de onthullingen. "Wij willen focussen op de toekomst van Vitesse", laat een woordvoerder weten aan NRC.

Gevolgen


Wat de gevolgen voor Vitesse zijn, is nog niet duidelijk. De club moet er van de licentiecommissie van de KNVB voor zorgen dat de banden met Oyf uiterlijk half mei definitief zijn verbroken. Als dat niet lukt, wordt de proflicentie ingetrokken.

Ondertussen is het sanctieteam van het ministerie van Economische Zaken, dat onderzoekt of sancties worden nageleefd en bepaalde transacties aan de regels voldoen, nog in gesprek met Vitesse.

Wanneer dat onderzoek is afgerond, is nog niet bekend. "We zijn nog in afwachting van hun definitieve plannen en documenten", aldus een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken.

Meer nieuws

Bondscoach Ronald Koeman verklaart waarom Joshua Zirkzee niet bij Oranje zit
8
'Arne Slot wil PSV'er als eerste aanwinst naar Liverpool halen'
32
Juventus komt in 8 minuten tijd terug van 3-0 achterstand tegen Bologna
6
Davids noemt De Ligt als optie op totaal andere positie in het Nederlands elftal
18
PSV is erg geïnteresseerd en wil mogelijk zakendoen met Bayern München
4
The Athletic noemt één ex-Feyenoorder waarmee Liverpool over Slot sprak
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties